Hovedmeny Innhold Relatert stoff Undermeny Forsiden

Alle tjenester

Spør oss på

Facebook-button for hovedwebTwitter knapp for hovedweb E-post knapp for hovedweb

Fiks Nabolaget mitt knapp

Se mer på

Flickr-knappYoutube knapp

kongsvinger.no-knapp

Skolebiblioteket brukes
Du har ikke Flash, eller du har for gammel versjon installert. Videoen krever Flash 9 eller nyere. Ønsker du å se videoklippet, må du laste ned Flash for din nettleser.

Om skolebiblioteket

Kongsvinger bibliotek er læringssenter og skolebibliotek for elever og lærere ved Sentrum Videregående skole.


Opplæring i bibliotekbruk
Skolebibliotekarene tilbyr omvisning og opplæring i søk for klasser. Personalet i biblioteket hjelper til med å søke etter informasjon. Mangler biblioteket bøker/informasjon selv, bestiller vi fra andre bibliotek. 

Pensumbøker
Pensumbøkene du trenger til hvert skoleår leveres ut og registreres i biblioteket ved skolestart. Du må ha lånekort for å kunne låne pensumbøkene. Lånekort får du ved å ta med deg legitimasjon og fylle ut et registreringsskjema. Bøkene leveres også inn i biblioteket ved slutten av skoleåret.

Studieplasser
Biblioteket har mange studieplasser, PC-stasjoner med skriveprogram/internett og flere gruppebord. Det fins også to studieceller for de som vil sitte for seg selv.
Biblioteket har også et større studierom (Studierom 2). Dette rommet har 45 sitteplasser med skriveplate og inneholder projector, lerret, whiteboard, høyttalere og mikrofon. Rommet er godt egnet for presentasjoner og undervisning.

I bibliotekets 1.etg. finnes et medierom (Studierom 1) med 12 studieplasser - 6 av dem har Mac-maskiner.

Mac-maskiner
Maskinene er i tillegg til internett og skriveprogram, utstyrt med Photoshop. 3 maskiner har video-redigerings-programmet Premiere Pro, og 1 maskin har program for layout; Indesign. Det er også mulighet for skanning og å ta utskrifter. For å bruke maskinene må du låne tastatur og mus i skranken.

Trådløst nettverk
Det er gratis trådløst nettverk tilgjengelig i hele biblioteket.

Priser
Svart/hvit kopi/utskrift: kr. 1,-
Fargeutskrift/kopi: kr. 2,-Sist oppdatert: 07.11.2012 13:28
Foto: Alexander Klanderud
Topp