Sentrum er kartlagt med hensyn til universell utforming

Funksjonshemmedes råd har kartlagt tilgjengeligheten i sentrum.

Rådet for funksjonshemmede har på oppfordring fra kommunen gjennomført en kartlegging av tilgjengeligheten i Kongsvinger sentrum. Dette er et ledd i kommunenes pilotarbeid med  universell utforming. Sammen med en rullestolbruker og en svaksynt har representanter fra rådet registrert hva som er bra og dårlig i byens sentrumsgater.

Hovedkonklusjonen er at det er en rekke mangler og svakheter i dagens sentrum som hindrer god tilgjengelighet for alle. Noe vil kreve omfattende investeringer for å løse, mens andre ting kan løses gjennom relativt enkle tiltak. Rapporten vil bli brukt opp imot kommunens tekniske etat/planavdeling, Nettbuss og Statens veivesen samt lokale entreprenører både for å lære og for å se om man kan ta tak i konkrete tiltak.

Trykk her dersom du ønsker å lese hele rapporten som rådet har laget (5 mB, pdf).

Sist oppdatert: 16.10.2008 13:47