Retningslinjer for kommunale tilskudd (prosjekter)

Retningslinjer for de kommunale tilskudd til prosjekter finner du under.

Her finner du søknadsskjemaet.

1.   HVEM KAN FÅ TILSKUDD

Tilskudd kan innvilges til lag/foreninger eller enkelt personer i Kongsvinger kommune. I unntakstilfelle kan det innvilges til lag/foreninger eller enkelt personer utenom Kongsvinger kommune, men hvor tiltaket da er klart rettet mot innbyggere i Kongsvinger kommune, eller hvor det er en klar profilering av Kongsvinger.

2.   HVA KAN DET INNVILGES TILSKUDD TIL

Det kan innvilges tilskudd til alle typer av fritids-, trivsels-, idrett- og kulturaktiviteter.
Tilskudd kan gis til prosjekter som oppfyller minst tre av kriteriene nedenfor. I vurderingen av den enkelte søknad skal det vektlegges i hvilken grad prosjektene oppfyller det enkelte kriterium. Prosjektene vil bli vurdert ut fra følgende kriterier:

• Skaper/utvikler nye tiltak og aktiviteter innen nye områder
  • Skaper tilbud til barn og ungdom
  • Er et initiativ fra innbyggere
  • Skaper stor deltakelse
  • Profilerer Kongsvinger positivt
  • Delfinansieres gjennom ekstern finansiering, tilskudd og/eller egeninnsats

Det kommunale tilskuddet skal ikke overstige 50 % av kostnadssummen (inkludert egeninnsats). Det vil kun i spesielle tilfeller gis tilskudd i mer enn 3 år til samme prosjekt.
Det bevilges ikke tilskudd til ordinær drift av lag/foreninger innenfor ordningen.

3.   SØKNADSPROSEDYRE

Søknadene fremmes på eget søknadsskjema, med søknadsfrist medio februar, 1. mai og 1. september. Du må være registrert i lag- og foreningsregisteret for å få din søknad behandlet.
Her finner du lag og foreningsregisteret.
Etter gjennomføring av prosjektet leveres kortfattet rapport med regnskap.

4.   VEDTAKSMYNDIGHET

Vedtaksmyndighet i saken delegeres til komite for næring, kultur og miljø.

Sist oppdatert: 06.02.2015 13:40