Åpningen av det nye biblioteket

5. januar 2009 var en merkedag for Kongsvinger kommune. Da åpnet det nye topp moderne biblioteket dørene for publikum. Den fantastiske arkitek­turen skal inspirere til både læring, opplevelse, underholdning og sosialt samvær.
Klikk på trekanten i bildet over for å se video fra åpningen.

Tilbake til bibliotekets hovedside

Biblioteket er paradis

I forbindelse med åpningen av biblioteket siterte biblioteksjef Stine Raaden den argentiske forfatteren Jorge Luis Borges. " Jeg har alltid innbilt meg at paradiset må være et slags bibliotek". Med disse ord dro hun i gang en fantastisk åpning med vakker musikk, en fantastisk prolog, palestinsk dans, taler og til slutt den formelle snorklippingen.
Biblioteket var fylt til randen av mennesker som ville overvære åpningen av byens nye storstue.

Slik så programmet for dagen og hele åpningsuka ut:

Åpningsprogram for det nye biblioteket

Gratis inngang på alle arrangementer!

Mandag 5.januar
Kl. 11:00 -12:30 Åpningsmusikk v/Hildegunn Øiseth
Prolog v/Lars Thyholdt
Kulturelle innslag v/Levi Henriksen og "Wings of a King"
Taler
Offisiell åpning av Kongsvinger bibliotek v/ordfører Arve Bones
Kl. 18:00 Villmarksforedrag v/Lars Monsen
Hele uka: Utstilling v/Alf-Kaare Berg. NB!! På grunn av forsinkelse i leveringen av interiør, er utstillingen utsatt til senere i januar

Tirsdag 6.januar
Kl. 11:00 Eventyrstund for de minste v/barne- og ungdomsarbeiderfag ved Sentrum videregånde skole
Kl. 16:00 Wii-konkurranse for barn opp til 13 år
Kl. 17:00 Omvisning i biblioteket for publikum
Kl. 18:00 Forfatter Heidi Linde leser fra sin nye bok. Passer for barn fra 8 år.
Overraskelse til publikum!

Onsdag 7.januar
Kl. 16:00 Spillutviklerfirmaet Tumbleweed Interactive holder foredrag om spill og spillutvikling
Kl. 17:00 Wii-konkurranse for ungdom fra 14 år
Kl. 17:00 Omvisning i biblioteket for publikum
Kl. 18:15 Forfatterbesøk: Erlend Loe. Han vil bl.a. snakke om bøkene og filmen on truckfører Kurt. Passer for alle aldre.
Torsdag 8.januar
Kl. 17:00 Omvisning i biblioteket for publikum
Kl. 18:00 Bokinspirator Liv Gade anbefaler bøker. Kom og bli inspirert!
Utlodning av bøker

Fredag 9.januar
Kl. 13:00 Foredrag om bibliotekhistorie v/Vinger historielag. I år er det 150 år siden den første allmueboksamlingen ble opprettet i Kongsvinger.

Lørdag 10.januar
Kl. 11:00 Omvisning i biblioteket for publikum
Kl. 12:00 Omvisning i biblioteket for publikum
Kl. 13:00 Barneforestilling: Erten og Furten viser "Erten og Furten slår kråkebolle". Passer for barn fra 3 år.

Sist oppdatert: 21.01.2010 12:35