Temaer

Ja til Kulturkvartalet

Nytt kulturhus et steg nærmere realisering.

Kommunestyret behandlet i går kveld saken om realiseringen av Kulturkvartalet. En stor og viktig sak for Kongsvingersamfunnet. Etter en lang debatt ble resultatet klart. Flertallet av kommunestyrets politikere stemte for rådmannens forslag om å realisere prosjektet - 18 mot 15 stemmer.

Flertallsvedtaket innebærer at vi nå kan få kulturhuset som lenge har stått på ønskelisten.  Et kulturhus som vil romme en ny stor sal med plass til 500 seter, en liten sal med plass til 250 og to små kinosaler. Alt sammen bygget rundt det eksisterende Rådhus-teatret. Dette vil bidra til et stort løft for kulturlivet - både i kommunen og i regionen. Med et positivt vedtak i går kan det bli byggestart i januar neste år forutsatt at man får på plass en hotelldriver som kan bidra til å realisere et nytt byhotell i Kongsvinger.

Målsettingen er at det nye kulturhuset skal være et aktivitetshus for det lokale/regionale kulturlivet og et opplevelsessenter for et bredt publikum. Huset skal preges av høyt aktivitetsnivå hele uken hele hele året og på den måten bidra til å skape liv i byen.

Sist oppdatert: 22.03.2012 13:21