Hedmark Kart er ikke berørt av datainnbrudd hos Norkart

Tirsdag ble det kjent at Norkart, som er leverandør av IT-systemer for kart- og eiendomsinformasjon, ble utsatt for et datainnbrudd og at persondata for 3,3 millioner nordmenn er på avveie den 5. mai. Foreløpig er det ingenting som tyder på at Hedmark Kart er berørt.

Kongsvinger kommune er en del av kommunesamarbeidet Hedmark Kart, som har utarbeidet geografisk informasjonssystem (GIS). Norkart har vært en av leverandørene til Hedmark Kart.

- Etter at vi hørte om datainnbruddet, så har vi vært i kontakt med Norkart for å høre om våre systemer er berørt, men det er de ikke. Nå avventer vi, følger med på situasjonen og holder kontakt med Norkart, sier leder for Hedmark Kart, Anne Kjersti Briskerud.

Datainnbruddet skjedde i et av Norkarts søketjenester, og dette er ikke en del av leveransen som ble gjort til Hedmark Kart.

Persondata som er på avveie er informasjon som navn, adresse og fødselsnummer. Norkart skriver i en pressemelding at de ikke har holdepunkter som tilsier at opplysninger er forsøkt misbrukt. Likevel ønsker de å oppfordre til ekstra årvåkenhet spesielt med tanke på forsøk på svindel og ID-tyveri.

- Sjøl om våre systemer ikke er berørt, så er det en tankevekker at persondata for så mange innbyggere kan komme på avveie i et datainnbrudd. Det er viktig at vi som innbyggere følger med når det gjelder forsøk på svindel, sier Briskerud.

 

Snakk med oss

SERVICETORGET
Telefon: 62 87 40 00
Man, tir, tor, fre kl. 08:00 - 15:30
Ons kl 09:00 - 15:30
E-post til servicetorget

Døgnåpne vakttjenester

Tenk på følgende før du sender brev/ e-post til kommunen

Personvernerklæring

Skriv til oss

KONGSVINGER KOMMUNE
Postboks 900
2226 Kongsvinger
E-post til kommunens postmottak

Org.nummer: 944 117 784
Bankkontonummer: 1822 83 85200
Kommunenummer: 3401
Ansvarlig redaktør: Mette Andersen
Webredaktør: Toni Sjøenden

 

Besøk oss

SERVICETORGET
Rådhusplassen 3
2212 KONGSVINGER

Åpningstider:
Man, tir, tor, fre kl. 08:00 - 15:30
Ons kl 09:00 - 15:30