Åpningstider

 • Mandag - Fredag: -
 • Lørdag: -
 • Søndag: Stengt hele dagen.
Sommeråpningstider uke 29 - 32: kl. 1100-1500 hverdager. Lørdag og meråpent stengt.  

Kart

Kongsvinger bibliotek
Rådhusplassen
Kongsvinger
Norge

Kongsvinger bibliotek

Vi åpner nesten som vanlig fra 15. juni. Se informasjon om dette, lån og digitale bibliotekstjenester her. Her kan du også høre vår podcast.

Kongsvinger bibliotek

Åpning med smitteverntiltak fra 15. juni

Velkommen tilbake til oss! Fra 15. juni holder vi åpent igjen, med noen nye, enkle regler. Meråpent forblir dessverre stengt.

Når du besøker oss kan du:

 • Lese, låne og levere bøker. Husk lånekortet eller last ned Bibliofil-appen. Vi oppfordrer deg til å bruke selvbetjeningsautomatene.
 • Bruke pc-ene, kopiere, skanne og skrive ut – husk tørk av etter bruk med wipes
 • Lese aviser og tidsskrifter - husk god håndhygiene før og etter bruk
 • Bruke kaffeautomaten og vareautomaten – husk god håndhygiene

Vil du låne uten å gå inn i biblioteket? Vi kan fortsatt pakke lån og legge det utenfor inngangen for deg, bare ta kontakt med oss for å avtale hentetidspunkt

Åpningstider i sommer (uke 29-32)

 • Hverdager: kl. 1100 - 1500
 • Lørdag og søndag stengt

Meråpent holdes stengt inntil videre.

Våre smitteverntiltak

Vi har innført følgende tiltak for å sikre en trygg gjenåpning av biblioteket:

 • Hold deg hjemme ved luftveissymptomer eller om du sitter i karantene.
 • Husk å holde minst 1 meters avstand til andre besøkende og til de ansatte.
 • Ikke flytt på stolene i biblioteket.
 • Praktiser god hånd- og hostehygiene. Vi har antibac rundt i lokalet.
 • Vi tørker av skjermer og utstyr regelmessig (utlånsautomater, kopi/printer/pc'er)
 • Leker er fjernet fra barneavdelingen.
 • Vi oppfordrer voksne til å holde øye med barna i barneavdelingen.

Bruk digitale bibliotekstjenester

Du kan søke blant alle våre bøker her. Her kan du også bestille lån direkte fra oss. 

Finner du ikke det du leter etter? Vi kan låne fra andre bibliotek. Du kan søke og bestille fjernlån her. Vi kontakter deg når boka er ankommet. 

Du kan fortsatt låne bøker digitalt ved å laste ned appen Bookbites. Logg inn med lånenummeret ditt, som du finner under strekkoden på lånekortet.

Nasjonalbibliotekets nettbibliotek kan du finne digitaliserte bøker, aviser og bilder. Du har tilgang hjemmefra til det som er merket med “Tilgang for norske IP-adresser” og “Tilgang for alle”.

Lån en rekke kortfilmer og norske dokumentarfilmer gratis på filmbib.no. Her må du også logge inn med lånekortet ditt. 

Fylkesbiblioteket har laget en samleside for digitale bibliotekstjenester i Innlandet. Den kan du finne her

Søk etter bøker, filmer og annet

Skriv inn det du vil låne, for å komme til vår database over bøker og annet. Lurer du på noe? Vi svarer på spørsmål via facebook, e-post eller telefon i bemannet åpningstid:

Hvordan låne?

Du må ha lånekort for å bruke biblioteket, og du bruker lånenummer for å logge inn på nett-tjenestene våre. Lånekort får du av oss, og du finner lånenummer under strekkoden bak på kortet. 

Du kan enkelt låne og levere bøker selv på selvbetjeningsautomatene rett innenfor døra på biblioteket. Husk lånekort, eller bruk Bibliofil-appen.

Selvbetjent lån på nett

Bruk Min side for all håndtering av lån hjemmefra. Her kan du søke i bibliotekets medier, registrere deg som ny låner, få oversikt over lån og se hvordan du kan kontakte oss. Låner du herfra, plasserer vi dette på hylla rett ved inngangen til biblioteket. Du får en SMS eller e-post når alt er klart, og registrerer lån på vanlig vis når du henter.

Lån på nett   

Du kan låne bøker fra andre folkebiblioteker i Norge, og få bøkene sendt til det biblioteket du velger selv. Bruk nett-tjenesten bibsok.no for å søke etter, og bestille, bøker hos andre bibliotek. For å benytte deg av denne muligheten trenger du nasjonalt lånekort. 

Bestill fjernlån

Låne via app

Du kan også håndtere lån med appen Bibliofil. Denne finner du der du laster ned apper, og du logger inn med lånenummer. Appen gjør det mulig å bruke mobilen som lånekort. Velg Mitt lånekort i menyen og bruk strekkoden som dukker opp for å registrere lån og annet. Appen Bibliofil kan du bruke til alle bibliotekets tjenester - bortsett fra å hente og levere fysiske bøker.

Lån E- og lydbøker via app

E-bøker og lydbøker kan lånes via en app kalt BookBites. Her logger du inn med lånenummer under strekkoden på lånekortet ditt, og søker opp e-boka du ønsker deg.

Låne lenger?

Lånet kan fornyes hvis ingen har bestilt det du har lånt. Forleng med SMS, på nett, eller ta kontakt med oss i skranken. Du får beskjed via SMS eller e-post, når lånet ditt er i ferd med å gå ut. Er lånet bestilt av noen andre, får du ingen bekreftelse når du forsøker å fornye lånet. Da må du levere tilbake innen fristen for å unngå gebyr. 

Slik fornyer du lån med SMS: 

 • Send BIB FORNY (ditt lånenummer) til 2242. Eksempel: BIB FORNY N000999999. 
 • Du får bekreftelse på SMS fra samme nummer etter kort tid. 
 • Fikk du ingen bekreftelse? Da har forlengelsen feilet og du må levere det lånte tilbake innen fristen du allerede har fått beskjed om. 
 • Tjenesten koster kr. 2,-

Du kan også forlenge lån på nett-tjenesten eller appen Bibliofil, eller ved hjelp av personalet på biblioteket. Har du fått purregebyr, betaler du dette i skranken hos oss eller med Vipps (velg Kjøp og betal og bruk nr. 77810).

Les vårt lånereglement

Barn og læring i biblioteket

Bruk gjerne våre studieplasser og lukkede leserom. Vi har PC’r, og du kan komme for å skrive ut, eller ta kopier mot en mindre avgift. Vi tar kontant, kort og du kan bruke Vipps. 

Tilbud spesielt for barn og unge

På biblioteket kan du lese og låne bøker, blader, tegneserier, lydbøker og filmer. Liker du å spille brettspill, kan du for eksempel spille Sjakk, Ludo og Bezzerwizzer.

Skaperverksted

I bibliotekets Skaperverksted er det  mye spennende å utforske for deg som er nysgjerrig på koding, roboter og ny teknologi. Vi har 3D-printer, Micro:bit, Sphero, Blue-bot, Edison-roboter, Makey Makey, Raspberry Pi, 3D-penner, Strawbees og Fischer tip. Du må delta på våre teknologiske arrangementer for å prøve dette - vi legger ut informasjon om arrangementer fortløpende på Facebook.

Bibliotekets arrangementer

Kodekurs for barn

Kongsvinger bibliotek tilbyr ulike kurs i programmering for barn. Få oversikt over alle våre arrangementer på Facebook. Her legger vi ut alle åpne kurs. Vi holder også kurs for barnehager og skoleklasser i kommunen. 

Tilpasset lesing for barn

Leter du etter en bok som passer ditt barn? Vi har utviklet en såkalt SOL-pyramide (Systematisk Observant Lesing) i samarbeid med skolene i Kongsvinger. Læreren finner elevens tilpassede leseferdighet, som kombineres med barnets klassetrinn. Dette gir elevens plass i pyramiden, et godt utgangspunkt for å finne bøker tilpasset barnet der de er. Du finner flere forslag ved å velge elevens nivå i pyramiden. Vi har også en egen blogg for barn som heter Vinduet. Her blogger blant annet Kongsvingers elever selv om bøker de har lest. Kjenner du noen som vil blogge? Kontakt oss, da vel.

Barnebloggen Vinduet

Sentrum videregående skole

Vi er skolebibliotek for Sentrum videregående skole med to skolebibliotekarer blant våre ansatte. Dette betyr at vi har noe mer litteratur tilpasset denne gruppen, og at elevene bruker lokalene våre til studier. 

Bibliotekets podcast

Litt prat er navnet på bibliotekets podcast, som vi lager i samarbeid med Åsnes folkebibliotek. Her prater vi om bøker og annet som dukker opp i bibliotekets daglige drift, og vi slipper ny episode annenhver onsdag. Søk opp Litt prat på iTunes eller Spotify, hør siste episode i spilleren under eller klikk på linken for å høre alle episodene.

 

Opplevelser og møter

Kom til biblioteket for å lære mer og treffe andre. Vi arrangerer jevnlig alt fra bokmøter til kurs og andre møteplasser for lek og læring. Få en oversikt over det som skjer framover på Facebook. Det vil framgå av hvert arrangement hvordan du melder deg på, hvis dette er nødvendig. 

Faste arrangementer

I tillegg har vi en del faste arrangementer. På disse er det bare å møte opp – velkommen! 

 • Lesegruppe for lett norsk møtes hver mandag, fra klokken 13:00 til 15:00. 
 • Vår lesesirkel møtes én tirsdag i måneden, fra klokken 18:00 til 19:00.
 • Skriveglede 1212 arrangerer skrivestue siste onsdagen hver måned, fra klokken 19:00. 
 • Filosofisk kafé kalt Den gode samtalen avholdes første torsdagen hver måned, fra klokken 18:00 til 20:00.
 • Terninglauget inviterer til Spill og chill lørdager i partallsuker, fra klokken 11:00 til 14:30.

Finn arrangement på Facebook

Lokalhistorie, slektsforskning og flyfoto

På biblioteket finner du en lokalhistorisk samling av bøker, tidsskrifter, mikrofilmer og annet. Du kan også søke etter flyfoto fra 50- og 60-tallet i Widerøesamlingen. Se mer om dette her

Utleie av lokaler

Biblioteket har rom som egner seg for undervisning og foredrag. Ønsker du servering i tilknytning til leie, ordner du dette og opprydding selv.

Leie av studierom

Vi har et større studierom, kalt Studierom 2. Her er det 28 sitteplasser med projector, lerret, whiteboard, høyttalere, mikrofon og teleslynge. Rommet er godt egnet for presentasjoner og undervisning. Studierom 2 leies ut til både privatpersoner og institusjoner og pris er kr. 400,-.

Leie av hele biblioteklokalet

Du kan leie hele biblioteklokalet utenom åpningstid. Det vil si: 

 • Etter kl. 18:00 mandag til fredag. Dette koster kr. 1500,-
 • Etter kl. 15:00 lørdager. Pris for dette er også kr. 1500,-
 • Hele dagen på søndager. Dette koster kr. 2000,-

Vil du leie over lengre, sammenhengende perioder, kan vi avtale en egen leiepris. Ring 62 87 40 70, send send e-post, eller kom innom for å avtale. 

Kontaktinformasjon og åpningstider

OBS! Åpningstidene i sommer vil variere fra disse, se mer om dette øverst på siden. Meråpent er stengt av smittevernhensyn.

Bemannet åpningstid er:

 • Mandag - Fredag: 11:00 - 18:00
 • Lørdag: 11:00 - 15:00
 • Søndag: Stengt.

Meråpent/Ubemannet åpningstid er:

 • Alle dager 06:00 - 22:00. Dette krever egen avtale med biblioteket, som du signerer i skranken på biblioteket i bemannet åpningstid. Du må være 16 år eller eldre. 

Kontakt oss

Ring 62 87 40 70, eller send e-post til post@kongsvingerbibliotek.no. Du kan også sende melding til oss på Facebook - vi svarer i åpningstiden.

 

Ofte stilte spørsmål

Snakk med oss

SERVICETORGET
Telefon: 62 87 40 00
Man, tir, tor, fre kl. 08:00 - 15:30
Ons kl 09:00 - 15:30
E-post til servicetorget

Døgnåpne vakttjenester

Skriv til oss

KONGSVINGER KOMMUNE
Postboks 900
2226 Kongsvinger
E-post til Kongsvinger kommune (Postmottak)
Tenk på følgende før du sender brev/ e-post til kommunen

Org.nummer: 944 117 784
Bankkontonummer: 1822 83 85200
Kommunenummer: 3401
Ansvarlig redaktør: Rune Lund

Personvernerklæring

Besøk oss - STENGT pga Korona

SERVICETORGET
Rådhusplassen 3
2212 KONGSVINGER

Åpningstid:
Man, tir, tor, fre kl. 08:00 - 15:30
Ons kl 09:00 - 15:30