Åpningstider

  • Mandag - Fredag: -
  • Lørdag: -
  • Søndag: Stengt hele dagen.
Sommeråpent 8. juli - 4. august Mandag - fredag 11:00-15:00 Lørdag: Stengt Ubemannet åpningstid: Alle dager 06:00-22:00 (Krever avtale, skaffes i skranken)

Kart

Kongsvinger bibliotek
Rådhusplassen
Kongsvinger
Norge

Kongsvinger bibliotek

Kom til oss for å låne, lære og oppleve noe! Kongsvinger bibliotek er et folkebibliotek og en møteplass for alle som ønsker det. Her finner du studieplasser, arrangementer, barneavdeling, et stort utvalg i fag- og skjønnlitteratur og mye mer. Bemannet åpningstid er fra klokken 11:00 til 18:00 mandag til fredag og fra klokken 11:00 til 15:00 på lørdager. Les om vår ordning for meråpent bibliotek nederst på siden, hvis du ønsker å besøke oss utenom bemannet åpningstid.

Viser ei hylle med bøker

Søk etter bøker, musikk, film og annet

Her kan du søke etter bøker, musikk, film og annet.

Låne og levere

Lånekortet ditt er utgangspunkt for all bruk av biblioteket, og du bruker lånenummeret for å logge inn på nett-tjenester og apper. Lånenummeret står under strekkortet bak på kortet, og starter på N med etterfølgende siffer. Kom til oss for å få lånekort, bemannet åpningstid finner du i menyen til venstre på siden.

Du kan enkelt låne og levere bøker selv med ditt lånekort på selvbetjeningsautomatene rett innenfor døra på biblioteket. Bruk gjerne mobilen som lånekort, ved å laste ned appen Bibliofil. Dette kan du lære mer om lenger ned.

Bestill lån på nett

MappaMi er et godt utgangspunkt for lån hjemmefra. Her kan du søke i bibliotekets medier, registrere deg som ny låner, få oversikt over dine lån og hvordan du kan kontakte oss. Låner du herfra, plasserer vi dette på hylla rett ved inngangen til biblioteket. Du får en SMS eller e-post når alt er klart. Du må fortsatt registrere lånet med kortet ditt før du går ut av biblioteket, dette kan du gjøre selv på automaten vår ved døra.

Du kan også låne bøker fra andre folkebiblioteker i Norge, og få bøkene sendt til det biblioteket du velger selv. For å benytte deg av denne muligheten trenger du nasjonalt lånekort. Har du ikke nasjonalt lånekort, kan du få det ved å henvende deg på biblioteket. Søking og bestilling foregår gjennom databasen til det enkelte bibliotek. Foreløpig er det kun bibliotek som har biblioteksystemet Bibliofil som har bestillingsfunksjon. I Hedmark er dette Sør-Odal bibliotek, Nord-Odal bibliotek, Grue bibliotek, Åmot bibliotek, Rendalen bibliotek , Stor-Elvdal bibliotek og Hamar bibliotek. Du kan også bruke regionale samsøk, som er felles databaser for Bibliofilbibliotekene i ett fylke. Disse vil du finne på søkesidene for det enkelte bibliotek, eller i valget «Søk i flere bibliotek» i søkebildet. Dette kan også nås direkte på samsok.no.

Bruk mobilen som lånekort

Du har tilgang til de samme tjenestene som i MappaMi via appen Bibliofil. Denne finner du der du laster ned apper, og du logger inn med lånenummer. Appen gjør det mulig å bruke mobilen som lånekort, velg Mitt lånekort i menyen og bruk strekkoden som dukker opp for å registrere lån og annet. 

Lån E-bøker med app

E-bøker lånes via en app kalt eBokBib. Her logger du inn med lånenummeret du finner bak på lånekortet ditt. Herfra kan du søke opp den e-boka du ønsker deg.
Låne lenger? Forleng med SMS, på nett, eller kontakt oss
Du får beskjed via SMS eller e-post, når lånet ditt er i ferd med å gå ut. Lånet kan fornyes hvis ingen allerede har bestilt det du har lånt. Er dette tilfellet, får du ingen bekreftelse når du forsøker å fornye lånet. Da må du levere tilbake innen fristen for å unngå gebyr. 

Slik fornyer du lån med SMS: 

  • Send BIB FORNY (ditt lånenummer) til 2242. Eksempel: BIB FORNY N000999999. 
  • Du får bekreftelse på SMS fra samme nummer etter kort tid. 
  • Fikk du ingen bekreftelse? Da har forlengelsen feilet og du må levere det lånte tilbake innen fristen du allerede har fått beskjed om. 
  • Tjenesten koster kr. 2,-.

Du kan også forlenge lån ved å logge inn på MappaMi, eller ved hjelp av personalet på biblioteket. Om det du har lånt er bestilt av noen andre, kan du ikke forlenge lånet ditt. Har du fått purregebyr, må du kontakte personalet på biblioteket. 
Les vårt lånereglement her. Priser for gebyr, print og andre tjenester på biblioteket finner du i menyen til venstre. Vi tar kontant, kort og du kan bruke Vipps. 

Lær hos oss

Bruk gjerne vår lesesal, studieplasser og tilgang til lukkede leserom. Vi har også læringsverktøy som PC’r, og du kan komme for å skrive ut, eller ta kopier mot en mindre avgift. 

Folkeverksted

Info om dette kommer etter hvert. 

Kodekurs for barn

Kongsvinger bibliotek tilbyr jevnlig kurs i Scratch for barn fra 1.- 3. trinn og HTML for barn fra 4. – 7. trinn. Få oversikt over alle våre arrangementer på Facebook for å finne kommende kurs. Følg oss gjerne på Facebook for å få beskjed om når de neste kursene settes opp. 

Sentrum videregående skole

Vi er skolebibliotek for Sentrum videregående skole med to skolebibliotekarer blant våre ansatte. Dette betyr at vi har noe mer litteratur tilpasset denne gruppen, og at elevene bruker lokalene våre til studier. 
Få inn mer her!

Opplevelser og møter

Kom til biblioteket for å lære mer og treffe andre. Vi arrangerer jevnlig alt fra bokmøter til kurs til andre møteplasser for lek og læring. Få en oversikt over det som skjer framover på Facebook. Det vil framgå av hvert arrangement hvordan du melder deg på, hvis dette er nødvendig. 

Faste arrangementer

I tillegg har vi en del faste arrangementer. På disse er det bare å møte opp – velkommen!
Hver mandag møtes en lesegruppe for lett norsk fra klokken 13:00 til 15:00. 
Vår lesesirkel møtes en gang i måneden, på tirsdager fra klokken 18:00 til 19:00. Se oversikt over kommende datoene på Facebook
Skrivestua Skriveglede 1222 arrangeres den siste onsdagen hver måned fra klokken 19:00. 
Den første torsdagen i måneden er det filosofisk kafé kalt Den gode samtalen. Dette skjer fra klokken 18:00 til 20:00.
Lørdager i partallsuker inviterer Terninglauget til Spill og chill fra klokken 11:00 til 14:30.

Tilbud for barn og unge

På biblioteket kan du lese og låne bøker, blader, tegneserier, lydbøker, filmer og PC-spill. Vi har datamaskiner som du kan bruke til å surfe på internett, spille, eller skrive noe. Liker du å spille brettspill, kan du for eksempel spille Sjakk, Ludo, Bezzerwizzer.

Tilpasset lesing for barn

Leter du etter en bok som passer ditt barn? Vi har utviklet en såkalt SOL-pyramide (Systematisk Observant Lesing) i samarbeid med skolene i Kongsvinger. Læreren finner elevens tilpassede leseferdighet, som kombineres med barnets klassetrinn. Dette gir elevens plass i pyramiden, et godt utgangspunkt for å finne bøker tilpasset barnet der de er. Du finner flere forslag ved å velge elevens nivå i pyramiden. Vi har også en egen blogg for barn som heter Vinduet. Her blogger blant annet Kongsvingers elever selv om bøker de har lest. Kjenner du noen som vil blogge? Kontakt oss, da vel.

Kodekurs for barn

Kongsvinger bibliotek tilbyr jevnlig kurs i Scratch for barn fra 1.- 3. trinn og HTML for barn fra 4. – 7. trinn. Se arrangementer på Facebook for kommende kurs. Følg oss gjerne på Facebook for å få beskjed om når de neste kursene settes opp. 

Utleie av lokaler

Biblioteket har rom som egner seg for undervisning og foredrag. Ønsker du servering i tilknytning til leie, ordner du dette og opprydding selv.

Leie av studierom

Vi har et større studierom, kalt Studierom 2. Her er det 45 sitteplasser med skriveplate, projector, lerret, whiteboard, høyttalere, mikrofon og teleslynge. Rommet er godt egnet for presentasjoner og undervisning. Studierom 2 leies ut til både privatpersoner og institusjoner og pris er kr. 400,-.

Leie av hele biblioteklokalet

Du kan leie hele biblioteklokalet utenom åpningstid. Det vil si: 

  • Etter kl. 18:00 mandag til fredag. Dette koster kr. 1500,-.
  • Etter kl. 15:00 lørdager. Pris for dette er også kr. 1500,-
  • Hele dagen på søndager. Dette koster kr. 2000,-.

Leie over lengre, sammenhengende perioder
Vil du leie over lengre, sammenhengende perioder, kan vi avtale en egen leiepris. Dette avtaler vi om du ringer 62 87 40 70, sender E-post til oss eller kontakter skrankepersonalet i biblioteket.
 

Ofte stilte spørsmål

Snakk med oss

SERVICETORGET
Telefon: 62 87 40 00
Man, tir, tor, fre kl. 08:00 - 15:30
Ons kl 09:00 - 15:30
E-post til servicetorget
Døgnåpne vakttjenester

Skriv til oss

KONGSVINGER KOMMUNE
Postboks 900
2226 Kongsvinger
E-post til Kongsvinger kommune (Postmottak)
Tenk på følgende før du sender brev/ e-post til kommunen

Org.nummer: 944 117 784
Bankkontonummer: 1822 83 85200
Kommunenummer: 0402
Ansvarlig redaktør: Rune Lund

Personvernerklæring

Besøk oss

SERVICETORGET
Rådhusplassen 3
2212 KONGSVINGER

Åpningstid:
Man, tir, tor, fre kl. 08:00 - 15:30
Ons kl 09:00 - 15:30