Kongsvinger bibliotek

Kom til oss for å låne, lære og oppleve! Vi er et skole- og folkebibliotek og en møteplass for alle. Her finner du et stort utvalg i fag- og skjønnlitteratur, arrangement og kurs, studieplasser, egen barneavdeling og mye mer.

Viser ei hylle med bøker

Søk etter noe å låne

På denne siden finner du informasjon om bibliotekets tjenester. Vi svarer også på spørsmål på facebook, e-post eller telefon i bemannet åpningstid:

 • Mandag - Fredag: 11:00 - 18:00
 • Lørdag: 11:00 - 15:00
 • Søndag: Stengt hele dagen

Se mer om kontaktinformasjon og åpningstider nederst på siden.

Hvordan låne?

Du må ha lånekort for å bruke biblioteket, og du bruker lånenummeret ditt for å logge inn på nett-tjenester og apper. Lånenummeret finner du under strekkortet bak på kortet. Du får lånekort hos oss i bemannet åpningstid. Registrer lånekortet i appen Bibliofil, hvis du vil bruke mobilen som lånekort.

Du kan enkelt låne og levere bøker selv med lånekortet på selvbetjeningsautomatene rett innenfor døra på biblioteket.

Bestill lån på nett

Bruk nett-tjenesten for å låne hjemmefra. Her kan du søke i bibliotekets medier, registrere deg som ny låner, få oversikt over lån og se hvordan du kan kontakte oss. Låner du herfra, plasserer vi dette på hylla rett ved inngangen til biblioteket. Du får en SMS eller e-post når alt er klart, og registrerer lån på vanlig vis når du henter.

Du kan låne bøker fra andre folkebiblioteker i Norge, og få bøkene sendt til det biblioteket du velger selv. For å benytte deg av denne muligheten trenger du nasjonalt lånekort. Det får du hos oss.

Bruk mobilen som lånekort

Du har tilgang til de samme tjenestene som i MappaMi via appen Bibliofil. Denne finner du der du laster ned apper, og du logger inn med lånenummer. Appen gjør det mulig å bruke mobilen som lånekort. Velg Mitt lånekort i menyen og bruk strekkoden som dukker opp for å registrere lån og annet. 

Lån E-bøker med app

E-bøker lånes via en app kalt eBokBib. Her logger du inn med lånenummeret du finner bak på lånekortet ditt, og søker opp den e-boka du ønsker deg.

Låne lenger?

Lånet kan fornyes hvis ingen allerede har bestilt det du har lånt. Forleng med SMS, på nett, eller ta kontakt med oss i skranken. Du får beskjed via SMS eller e-post, når lånet ditt er i ferd med å gå ut. Er lånet bestilt av noen andre, får du ingen bekreftelse når du forsøker å fornye lånet. Da må du levere tilbake innen fristen for å unngå gebyr. 

Slik fornyer du lån med SMS: 

 • Send BIB FORNY (ditt lånenummer) til 2242. Eksempel: BIB FORNY N000999999. 
 • Du får bekreftelse på SMS fra samme nummer etter kort tid. 
 • Fikk du ingen bekreftelse? Da har forlengelsen feilet og du må levere det lånte tilbake innen fristen du allerede har fått beskjed om. 
 • Tjenesten koster kr. 2,-

Du kan også forlenge lån ved å logge inn på MappaMi, eller ved hjelp av personalet på biblioteket. Har du fått purregebyr, må du kontakte personalet på biblioteket. 

Les vårt lånereglement her.

Barn og læring i biblioteket

Bruk gjerne våre studieplasser og lukkede leserom. Vi har også læringsverktøy som PC’r, og du kan komme for å skrive ut, eller ta kopier mot en mindre avgift. Vi tar kontant, kort og du kan bruke Vipps. 

Tilbud spesielt for barn og unge

På biblioteket kan du lese og låne bøker, blader, tegneserier, lydbøker og filmer. Vi har datamaskiner som du kan bruke til å surfe på internett, spille, eller skrive noe. Liker du å spille brettspill, kan du for eksempel spille Sjakk, Ludo og Bezzerwizzer.

Skaperverksted

På bibliotekets skaperverksted er det  mye spennende å utforske for deg som er nysgjerrig på koding, roboter og ny teknologi! Vi har 3D-printer, Micro:bit, Sphero, Blue-bot, Edison robot, Makey Makey, Raspberry Pi, 3D-penner, Strawbees og Fisher tips. Du må delta på våre teknologiske arrangementer for å prøve dette. Følg med på hva som skjer i skaperverkstedet på Facebook.

Kodekurs for barn

Kongsvinger bibliotek tilbyr ulike kurs i programmering for barn. Få oversikt over alle våre arrangementer på Facebook for å finne kommende kurs.

Tilpasset lesing for barn

Leter du etter en bok som passer ditt barn? Vi har utviklet en såkalt SOL-pyramide (Systematisk Observant Lesing) i samarbeid med skolene i Kongsvinger. Læreren finner elevens tilpassede leseferdighet, som kombineres med barnets klassetrinn. Dette gir elevens plass i pyramiden, et godt utgangspunkt for å finne bøker tilpasset barnet der de er. Du finner flere forslag ved å velge elevens nivå i pyramiden. Vi har også en egen blogg for barn som heter Vinduet. Her blogger blant annet Kongsvingers elever selv om bøker de har lest. Kjenner du noen som vil blogge? Kontakt oss, da vel.

Sentrum videregående skole

Vi er skolebibliotek for Sentrum videregående skole med to skolebibliotekarer blant våre ansatte. Dette betyr at vi har noe mer litteratur tilpasset denne gruppen, og at elevene bruker lokalene våre til studier. 

Opplevelser og møter

Kom til biblioteket for å lære mer og treffe andre. Vi arrangerer jevnlig alt fra bokmøter til kurs og andre møteplasser for lek og læring. Få en oversikt over det som skjer framover på Facebook. Det vil framgå av hvert arrangement hvordan du melder deg på, hvis dette er nødvendig. 

Faste arrangementer

I tillegg har vi en del faste arrangementer. På disse er det bare å møte opp – velkommen! 

 • Hver mandag møtes en lesegruppe for lett norsk fra klokken 13:00 til 15:00. 
 • Vår lesesirkel møtes en gang i måneden, på tirsdager fra klokken 18:00 til 19:00.
 • Skrivestua Skriveglede 1222 arrangeres den siste onsdagen hver måned fra klokken 19:00. 
 • Den første torsdagen i måneden er det filosofisk kafé kalt Den gode samtalen. Dette skjer fra klokken 18:00 til 20:00.
 • Lørdager i partallsuker inviterer Terninglauget til Spill og chill fra klokken 11:00 til 14:30.

Se oversikt over kommende datoer på Facebook

Lokalhistorie, slektsforskning og flyfoto

På biblioteket finner du en lokalhistorisk samling av bøker, tidsskrifter, mikrofilmer og annet. Du kan også søke etter flyfoto fra 50- og 60-tallet i Widerøesamlingen. Se mer om dette her

Utleie av lokaler

Biblioteket har rom som egner seg for undervisning og foredrag. Ønsker du servering i tilknytning til leie, ordner du dette og opprydding selv.

Leie av studierom

Vi har et større studierom, kalt Studierom 2. Her er det 28 sitteplasser med projector, lerret, whiteboard, høyttalere, mikrofon og teleslynge. Rommet er godt egnet for presentasjoner og undervisning. Studierom 2 leies ut til både privatpersoner og institusjoner og pris er kr. 400,-.

Leie av hele biblioteklokalet

Du kan leie hele biblioteklokalet utenom åpningstid. Det vil si: 

 • Etter kl. 18:00 mandag til fredag. Dette koster kr. 1500,-
 • Etter kl. 15:00 lørdager. Pris for dette er også kr. 1500,-
 • Hele dagen på søndager. Dette koster kr. 2000,-

Leie over lengre, sammenhengende perioder
Vil du leie over lengre, sammenhengende perioder, kan vi avtale en egen leiepris. Ring 62 87 40 70, send e-post til oss eller kontakt oss i biblioteket for å avtale. 

Kontaktinformasjon og åpningstider

Bemannet åpningstid er:

 • Mandag - Fredag: 11:00 - 18:00
 • Lørdag: 11:00 - 15:00
 • Søndag: Stengt hele dagen.

Meråpent/Ubemannet åpningstid er:

 • Alle dager 06:00-22:00. Dette krever egen avtale med biblioteket, som du signerer i skranken på biblioteket i bemannet åpningstid.

Kontakt oss

Ring 62 87 40 70, eller send e-post til post@kongsvingerbibliotek.no. Du kan også sende melding til oss på Facebook - vi svarer i løpet av åpningstiden.

Ofte stilte spørsmål

Snakk med oss

SERVICETORGET
Telefon: 62 87 40 00
Man, tir, tor, fre kl. 08:00 - 15:30
Ons kl 09:00 - 15:30
E-post til servicetorget

Døgnåpne vakttjenester

Skriv til oss

KONGSVINGER KOMMUNE
Postboks 900
2226 Kongsvinger
E-post til Kongsvinger kommune (Postmottak)
Tenk på følgende før du sender brev/ e-post til kommunen

Org.nummer: 944 117 784
Bankkontonummer: 1822 83 85200
Kommunenummer: 0402
Ansvarlig redaktør: Rune Lund

Personvernerklæring

Besøk oss

SERVICETORGET
Rådhusplassen 3
2212 KONGSVINGER

Åpningstid:
Man, tir, tor, fre kl. 08:00 - 15:30
Ons kl 09:00 - 15:30