Hovedmeny Innhold Relatert stoff Undermeny Forsiden

Bæreia rundt

Bademuligheter ved Bæreia Tjern ved Bæreia

Lengde: Cirka 7,25 km
Start: Bæreiavangen
Parkering: Egen parkeringsplass
Vanskelighet: Fin tur, selv for barn

Beskrivelse:

En flott tur rundt Kongsvingers mest populære badesteder. Du kan velge om du vil gå helt i vannkanten eller Søsterveien på nordsiden av sjøen. På sørsiden går du langs vannet fram til krigsinvalidhjemmet, og videre langs Bæreiavegen til badeplassen. Veien langs vannet går forbi en rekke hytter som ligger ned mot vannet. Terrenget er relativt flatt, men det kan være fuktig. Deler av stien er ikke egnet for barnevogn. Har du barnevogn, anbefaler vi å følge veien fra Bæreiavangen på sørsiden og heller gå tur/retur.

Det er Lions Club Kongsvinger som vedlikeholder løypenettet, og de har i samarbeid med grunneier Lier gård A/S utrustet en odde i østenden av sjøen med grillplass og benker. Det er flere naturlige rasteplasser langs turen, og på Bæreiavangen er det i tillegg til benker både toaletter, skifterom, volleyballbane og hundepark.

Slik kommer du dit:

Følg skilting fra Kongsvinger sentrum mot Bæreia og parker på Bæreiavangen. Start gjerne rundturen med å gå østover på nordsiden av sjøen, men du kan like gjerne gå sørover langs veien. Det er også mulig å gå inn på løypenetter over Holtberget eller noen av de andre stiene fra Lia. 

Kart

Sist oppdatert: 27.10.2015 12:01
Tekst: Lars Ovlien
Foto: Bente Ovlien
Topp