Hovedmeny Innhold Relatert stoff Undermeny Forsiden

Liermoen

Liermoen Golfanlegg Lierdammen Sti på Liermoen

Lengde:          Fra 3,4 km
Start:              Flerbrukshuset eller langs FV 345
Parkering:       Egen parkeringsplass
Vanskelighet:  For alle

Beskrivelse:

Liermoen tilhørte Lier gård og er en av byens mest komplette og omfattende friluftsområder. Her finner du 18-hulls golfbane, badeplass ved Lierfløyta og flere turløyper som passer alle. Der er mye sand i grunnen, så dette er et yndet sted for joggere. Liermoen er også et kjent sted for de som liker å plukke bær og sanke sopp.

Det er fire merkede løyper:
Rosa lysløpe på 3,4 km
Grønn turløype på 5,4 km
Blå kultursti på 5,6 km
Rød turløype på 8,6 km

Langs løypene går du i variert terreng, med Lierfløyta som et naturlig midtpunkt. Det er satt ut benker og bord flere steder. Følger du rød løype kommer du til en rasteplass med flott utsikt over Sigernessjøen. Du kan skjøte på turen med å gå Kongevegen fra Norsenga og hele vegen til Liermoen. Flerbrukshuset ute ved Sigernessjøen er åpent for alle, og har både butikk, toaletter og kafé med servering. Du finner åpningstider på sidene til Kongsvinger golfklubb. Om vinteren legger Granli IL kunstsnø i løypene for skientusiaster.

Slik kommer du dit:

Kjør RV2 fra Kongsvinger mot Sverige til Sigernessjøen og ta av mot golfbanen. Ved flerbrukshuset er det egen parkeringsplass. Alternativt tar du til venstre i Lierkrysset og kjører FV 345 mot Granli noen hundre meter. På høyre hånd er det flere små bygninger og en stor parkeringsplass.

Kart


Vis større kart

Sist oppdatert: 14.04.2015 11:35
Tekst: 
Foto: 
Topp