Hovedmeny Innhold Relatert stoff Undermeny Forsiden

Rafjellet

Utsikt fra branntårnet på Rafjellet. På en klar dag sies det at du kan se helt til Tryvann i Oslo Hytta på Rafjellet Skilt over rutene til Rafjellet

Lengde:          3,4 til 6,4 km
Start:              Sveivenkoia
Parkering:       Egen parkeringsplass
Vanskelighet:  Middels, det er bratt en del steder

Kongsvingers høyeste topp rager 576 meter over havet og byr på en fantastisk utsikt mot sju prestegjeld. Fra parkeringsplassen kan du velge å gå den bratteste løypa cirka 1,4 km opp (det er skiltet 2 km), eller en mindre bratt rute som går i litt mer åpent terreng. Du kan også gå løypa som en rundtur. Landskapet er åpent med bergknauser, lav furu og lyng, men en del hogst langs løypa ødelegger noe av idyllen. Den lengste løypa går over fuktig terreng og her trenger du støvler.

Hokåsen utmarkslag har satt opp en hytte der du kan hvile, lage mat og overnatte. Det er også et toalett og en vannkilde i nærheten. Har du pust igjen bør du klatre opp det solide branntårnet for å få ekstra god utsikt. Dette var i bruk fram til 1977, og på en klar dag ser du flere mil i hver retning. Vi vil ikke anbefale turen for små barn eller hvis du er i dårlig form.

Rafjellet er en del av Finnskogen Turistforenings «Kjentmannstoppen». 

Slik kommer du dit:

Fra Kongsvinger kjører du riksveg 2 nordover til Roverud og videre mot Hokåsen. Ta av riksveg 375 mot Nor og kjør en drøy kilometer. Sving inn Rafjellveien mot høyre og kjør cirka 3 km til Sveivenkoia. Her er det parkeringsplass og kart over området. 

Kart

Sist oppdatert: 03.12.2015 12:03
Tekst: Lars Ovlien
Foto: Bente Ovlien
Topp