Hovedmeny Innhold Relatert stoff Undermeny Forsiden

Sjutorpsrunden

Østerby på Varaldskogen Ritamäki Lomsen Ritamäki

Lengde:          Cirka 7,5 km
Start:               Lebiko på Varaldskogen
Parkering:       Langs veien
Vanskelighet:  Fin tur, selv for barn
ut.no:               7-torpsrunden på Varaldskogen

Beskrivelse:

Sjutorpsrunden på Varaldskogen er en flott tur som tar deg innom sju gamle finnetorp i grenseland mellom Norge og Sverige. Du går i variert terreng og landskap På norsk side starter du på Lebiko, der turistforeningen har hytte. Omtrent halvveis kommer du til Ritamäki, der det er servering om sommeren. Sjekk tider på nett. Torpet ligger i et åpent kulturlandskap, og her er det også toalett. Videre går veien forbi sjøen Lomsen, før du setter snuten mot Norge igjen.

Turen egner seg godt for barnefamilier. Det kan bli vått, så ha fottøy som tåler vann. Du må regne med et par timers gåtid og omtrent like mye pauser hvis du har små barn. Det er mange fine steder å stoppe på veien, og du finner en mer omfattende beskrivelse av torpene og turen på ut.no. 

Slik kommer du dit:

Du kan gå runden både fra norsk og svensk side. Vi har tatt utgangspunkt i å starte på Lebiko, som er på norsk side. Fra Kongsvinger kjører du mot Torsby. Du tar av fra E16 mot Dragonmoen Camping, og fortsetter et godt stykke innover Varaldskogen. Det er skiltet til Lebiko (det tar lenger å kjøre enn du tror), og du kan parkere langs veien. 

Kart

Sist oppdatert: 16.11.2015 15:06
Tekst: Lars Ovlien
Foto: Bente Ovlien
Topp