Hovedmeny Innhold Relatert stoff Undermeny Forsiden

Steinbitberget

Bekk ved Steinbitberget

Lengde: Cirka 6,6 km
Start: Edsberg/Svarttjernet
Parkering: Langs vegen
Vanskelighet: Fin tur for alle
ut.no: http://ut.no/tur/steinbitberget

Beskrivelse:

Turen til Steinbitberget (416 moh) går langs Svarttjernet og videre gjennom granskog til toppen. Det er variert terreng og relativt bratt opp mot toppen av berget. Turen passer for de fleste som er vant til å gå på sti i småkupert terreng. Det er flere alternative ruter du kan ta, men vi anbefaler å følge forslaget Odal Turlag har lagt ut på ut.no. Se an været og vær godt skodd hvis det har regnet. Deler av turen kan være bløt. Stien veksler mellom Kongsvinger og Sør-Odal.

Det er ingen enorm utsikt på toppen, men fra en tillaget utsiktsplass kan du se et godt stykke. Turen er verdt å gå om ikke annet fordi Øivind Ruud har illustrert lokale myter og historer med ulike elementer ute i skogen. Små skilt langs veien forteller artige historier. Hør etter hesten i skogen, og du vil bli overrasket.

Slik kommer du dit:

Følg fylkesvei 296 mellom E16 og Odals Verk mot Edsbergtoppen. Der veien til Svarttjenet tar av er det gjort i stand en parkeringsplass langs veien. Den kan være litt vanskelig å se. Ikke kjør inn mot Svarttjernet, da grunneierne er tydelige på at de ikke ønsker parkering der. 

Kart

Sist oppdatert: 14.04.2015 11:46
Tekst: Lars Ovlien
Foto: Bente Ovlien
Topp