Hovedmeny Innhold Relatert stoff Undermeny Forsiden

Vardåsen

Tjern ved Bogeråsen Tjern Vardåsen

Lengde:          Cirka 8,2 km
Start:              Skytebanen eller Bogeråsen
Parkering:       Egen parkeringsplass
Vanskelighet:  Passer for alle

Beskrivelse:

En flott tur i sentrum av Kongsvinger, med både utsikt og vann langs turen. Det er mange muligheter for variasjoner, men vi tar her for oss en passe lang rundtur som tar cirka 1,5 timer å gå. Det er mest grusvei, en del sti og noe asfaltvei gjennom Skriverskogen. Starter du på Skytebanen går du inn i skogen og følger skiltingen mot Sæter. Her er det flott utsikt mot Glomma og Glåmlia vel har laget flere rasteplasser. Fra Sæter følger du Bogersjøveien nordvest, og i krysset Retrettvegen/Bogersjøvegen tar du til venstre mot Bogerfløyta. Her er det en flott rasteplass med bademuligheter om sommeren.

 

Du kan også velge å følge skiltingen fra Trettbråten mot Vardåsen (cirka 350 moh) og komme igjen oppe ved fengselet. Da blir turen noe kortere, men det er bratt til toppen. Belønningen er en utrolig panoramautsikt over Kongsvinger (Les mer her).

 

Følger du skiltingen mot Vangen fra Bogerfløyta kommer du til Bogeråsen, som er det andre startpunktet. Krysser du brua kommer du inn på en sti som ender i Langelandsfaret. Det er fin utsikt ned mot Glomma. Følg Langelandsfaret og videre Skrivervegen til du kommer til Hexumløkka, der du går en sti fra O.A. Hexumsvei som kommer ut i Løkkegata. Så krysser du Røhneløkka til Skytebanen og har fullført runden.

Slik kommer du dit:

Du kan parkere flere steder. Enklest er det å parkere på skytebanen ved Øvrebyen, eller ved brua som går over Bukkene Bruses veg på Bogeråsen. Veldig mange velger å sykle i dette løypenettet. Fra Bogerfløyta går Retrettvegen til Edsberg, og videre til Odals Verk. Om vinteren er dette et yndet sted for skigåere. 

Kart

Sist oppdatert: 14.04.2015 11:42
Tekst: Lars Ovlien
Foto: Bente Ovlien
Topp