Hovedmeny Innhold Relatert stoff Undermeny Forsiden

Om biblioteket

Biblioteket har mange funksjoner

Kongsvinger bibliotek åpnet i nye lokaler i januar 2009. Biblioteket er et kombinert folke- og skolebibliotek for Sentrum videregående skole. Den fantastiske arkitekturen inspirerer både til læring, opplevelse, underholdning og sosialt samvær.
Les om og se web-TV fra åpningen av det nye biblioteket

Bibliotekets historieBygningen
Biblioteket har en flott beliggenhet midt i byen (bak rådhuset). Bygningen har glassfasade der man kan nyte utsikten mot Glomma, og åpen, lys og luftig løsning mellom de to etasjene. Den fantastiske arkitekturen har resultert i at biblioteket er innlemmet i den europeisk databasen NAPLE (National Authorities on Public Libraries in Europe), der de nyeste og mest banebrytende bibliotekbygg i Europa blir presentert. Arkitekten bak bibliotekbygget er Stein Sole fra Arkitektgruppen lille frøen as.
Se bilder fra biblioteket.

Se Utsmykkingen i biblioteket.

Det finnes rikelig med sittegrupper og studieplasser. De to studiecellene, medierommet (Studierom 1) og foredragssalen (Studierom 2) ligger i 1.etasje. I kaféen finner du varme/kalde drikker og noe å bite i. Kafeen er selvbetjent via kaffe- og vareautomat. I skolens åpningstid kan du også benytte deg av kantina der.

Samlingen
Det finnes et bredt tilbud av medier. I tillegg til trykte bøker fins lydbøker, filmer, språkkurs, tidsskrifter og aviser. Biblioteket har også en egen  lokalsamling.
Det materialet biblioteket ikke har selv, forsøker vi å skaffe fra andre bibliotek. Biblioteket er med i en landsomfattende transportordning, og får sendinger mandag og torsdag.

Låneregler og priser
Biblioteket har egne, lokale låneregler i tillegg til felles regler for alle bibliotekene i Hedmark. Se våre låneregler og priser.Sist oppdatert: 30.01.2017 12:30
Foto: Alexander Klanderud
Topp