Hovedmeny Innhold Relatert stoff Undermeny Forsiden

Ebba Moi - utsmykking i biblioteket


Ebba Moi: «Wings of a King» - blogg på bibliotekets nettsider.

Wings of a King er i hovedsak en nettside der unge i Kongsvinger; skriver om sitt hjemland, om hvordan det oppleves å være ny i Norge, om lengsel, midlertidighet, identitet og kulturkollisjoner. Det viktigste er å gjøre sin stemme hørt!

Wings of a King er en mulighet for å skrive om det man har på hjertet og innta en plass i det offentlige rommet.

Skribentene i Wings of a King er unge mennesker som bor i Kongsvinger, men har bakgrunn fra andre land. Alle går på Glåmdalen Internasjonale skole. Gruppen møtes en gang i uka for å snakke, skrive og lære om nettpublisering. Prosjektet startet vinteren 2008. Dette startet vinteren 2008. Høsten 2009 fortsetter bloggen i regi av 
Kongsvinger bibliotek, kommunens flyktningeseksjon og GIV, Glåmdalen  Interkommunale voksenopplæring.


Deltagere pr. 1. jan 2009 var Ghoram Faroq Masi, Afghanistan, Aisha Ahmed Jama, Somalia, Mahbooba og Maryam Paiz, Afghanistan og Tamir Abu-Thabet, Palestina. Prosjektleder er Ebba Moi, opprinnelig fra Sverige. Samarbeidspartnere har vært GIV, Glåmdalen Internasjonale skole, frivillighetssentralen på Kroa, Kongsvinger bibliotek og Kongsvinger kommune.


Palestinsk dans i biblioteket


Til åpningen av biblioteket 5. januar 2009 inviterte Tamir Abu - Thabit noen venner fra Palestina bosatt i Kongsvinger og omegn til å vise en tradisjonell dans. Fra venstre; Tamir Abu-Thabet og Rabaa Iyad Husni Ahmad, Said Muhanna, Ziad Jammal og Hassan Ibrahim.

Linker:
Wings of a King
Les mer om Ebba Moi og hennes prosjekter

Kontaktperson for prosjektet: Biblioteksjef Stine Raaden, tlf. 62 80 80 73Sist oppdatert: 10.08.2016 12:12
Tekst: Ebba Moi
Foto: Ebba Moi
Topp