Hovedmeny Innhold Relatert stoff Undermeny Forsiden

Lokalhistorie og slektsforskning

Det finnes flere kulturhistoriske samlinger i Kongsvinger. I Kongsvinger bibliotek finner du en lokalhistorisk samling av bøker, tidsskrifter, mikrofilmer o.a.

Vil du lese om Kongsvinger bibliotek opp gjennom tidene, klikk på bibliotekhistorie.

For de som vil drive slektsforskning, fins det litteratur om emnet, oversikter over litteratur om emnet, bygdebøker, kirkebøker på mikrofilm, folketellinger og tilgang til ressurser på internett.

.

Bibliotekets lokalsamling

Du kan søke etter det materialet som er registrert i bibliotekets lokalsamling. Skriv ordet "lokalsamlingen" i emnefeltet i websøk. 
Samlingen omfatter bøker, tidsskrifter, avisutklipp, gamle lokalaviser, brosjyrer, kart, flyfoto, film og mikrofilmer. Litteraturen er om Kongsvinger kommune og Glåmdalsregionen, og av forfattere/illustratører med tilknytning til kommunen.  En del av det lokalhistoriske materialet er til utlån, mens noe  kun kan brukes i biblioteklokalene.

 

Flyfoto

I vårt lokalhistoriske materiale inngår også en bildesamling – Widerøesamlingen. Dette er flyfoto av diverse gårder i distriktet fra 50- og 60-tallet, og består av 1727 bilder.
Les mer om flyfoto-samlingen...Mikrofilmer

Mikrofilmene inneholder kirkebøker og folketellinger, samt lokalavisene  for Kongsvinger opp gjennom tidene. Biblioteket har leseapparat for mikrofilm og mikrokort, og du kan også ta utskrifter og lagre til minnepenn via leseapparatet.

 

Mikrofilmleser

Biblioteket har fått et apparat for vising av mikrofilmer og mikrokort (fiche). Apparatet er digitalt  - du kan se sidene på skjerm, lagre til minnepenn eller ta utskrift av sider. Utskrifter koster kr. 3,- pr. ark.

 

Nyttige snarveier

 Finnskogen - Digitalt fortalt - Kvinnemuseet -
Kongsvinger festningsmuseum - Bymuseet i Aamodtgården - Gamle Øvrebyen VelArkivverket  -  DIS – Norge  -  DIS – Hedmark  -   Ellis Island Digitalarkivet (bl.a. folketellinger)  -  Hedmark slektshistorielag Lokalhistorie.no  -  Historier.no
Mormonernes slektsdatabase Norsk slektshistorisk forening 
Rygh: Norske gardsnavn  -  Slekt.no  -  Norsk Utvandrermuseum
Matrikkelen 1886  -  Matrikkelen 1838  -  ABC startsidens lenkesamling - Riksarkivet og statsarkivene


Materiale vi ikke har i Kongsvinger bibliotek, bestiller vi gjerne til deg fra andre bibliotek i landet.

 
Lokale historielag
Kongsvinger og omegn har flere slekts- og historielag:

Sist oppdatert: 12.12.2016 11:14
Foto: Kongsvinger bibliotek
Topp