Hovedmeny Innhold Relatert stoff Undermeny Forsiden

Flyfoto

Kongsvinger sett fra sør. Ca. 1960. Widerønr. 001144.

Fotografiene i vår flyfoto-base er tatt av Fjellanger Widerøe i løpet av 50- og 60-tallet. Basen inneholder bilder både fra Kongsvinger sentrum og fra gårder og andre bygninger i området rundt - det vi i dag kjenner som Kongsvinger kommune.

Kongsvinger kommune kjøpte sin flyfoto-samling av Fjellanger Widerøe i 1978, og den har vært i bibliotekets forvaring siden. . Se artikkel i Glåmdalen fra overtagelsen... Bildene ble digitalisert i 2005, og jobben med å registrere bildene har pågått i rykk og napp siden da.
Samlingen inneholder både svart/hvitt- og fargefotografier. I vår flyfoto-base kan du søke etter steder, gårder o.l., og bestille datafil av de bildene du måtte ønske.
Se hva Glåmdalen skriver om publiseringen av samlingen...

 

Søk i Kongsvinger kommunes flyfoto-samling...

 

Fjellanger Widerøe - litt historie

Fjellanger Widerøe har drevet  med flyfotografering siden ca. 1935. I 1934 og 1936 slo Helge Skappel og broren Vilhelm S. seg sammen med brødrene Viggo og Arild Widerøe og dannet et felles flyselskap; Widerø´s Flyveselskap a/s.

 

Fjellanger Widerøe i dag

Fjellanger Widerøe leverer i dag flyfoto fra hele Norge. Firmaet på Fornebu valgte på et tidspunkt å selge ut Skråfotoarkiver til alle landets kommuner. Salget foregikk over en periode på over 10 år. Ikke alle kommuner kjøpte bildene, og disse samlingene finnes fremdeles i firmaet. I etterkant har firmaet kjøpt opp flere andre flyfotoarkiv, i tillegg til å bygge opp Fjellanger-Widerøe-arkivet.

Det foregår for tiden (2015) en nasjonal dugnad for å samle og bevare Widerøe-samlingene for hele Norge. Bildene fra samlingene vil etterhvert gjøres tilgjengelig for alle via Nasjonalbibliotekets sider.

Sist oppdatert: 29.02.2016 11:15
Tekst: 
Foto: Widerøe
Topp