Hovedmeny Innhold Relatert stoff Undermeny Forsiden

Festningen

Kongsvinger festning

Når du besøker Kongsvinger bør du ikke gå glipp av festningen. Fra festningen har du en fantastisk utsikt over byen, omlandet og Glomma som bukter seg rundt festningen som en skanse.

Kongsvinger festning har siden 1600-tallet vært en viktig brikke i Norges rikspolitiske historie. Den har vært Napoleons nordvestre flanke, avgjørende for Norges selvstendighet og en militærstrategisk nøkkel som har beskyttet Norge ved å låse grensen. Helt frem til moderne tid har festningen hatt absolutt kontroll over en av hovedfartsårene inn til Norge.

Det historiske festningsverket, som en gang ble bygget for å stoppe fiendtlige styrker, er i dag en arena for mange storslåtte kulturaktiviteter, fra rockefestival, til spennende foredrag og utstillinger med internasjonalt tilsnitt.

Festningen er dessuten verdt et besøk på grunn av sitt forsvarsmuseum, og i sommerhalvåret kan man få omvisning med spennende fortellinger fra hvordan livet var på festningen.

 

I slutten av 2011 åpner Nasjonale Festningsverk festningshotell og festningsrestaurant i de historiske bygningene på Kongsvinger festning. 

 Se bilder på Flickr

Mer om Kongsvinger festning

Sist oppdatert: 13.04.2016 10:05
Tekst: 
Foto: 
Topp