Hovedmeny Innhold Relatert stoff Undermeny Forsiden

Finnskogen

Finnskogen

Begrepet Finnskogen får mange til å tenke mystikk og trolsk natur. Og nettopp dette er Finnskogen; En blanding av gamle Finnetorp med spennende og mystisk historie, vill, vakker og uberørt natur.

Her kan du lese mer om utviklingen av Finnskogen 


Finnskogen er et levende kulturlandskap der mange gode krefter arbeider for å ivareta tradisjoner og kultur. Her arrangeres Finnskogdager og festivaler, folk flytter til og bidrar til å holde denne særegne kulturen levende.

Finneinnvandringen på 1600-tallet brakte med seg en minoritetskultur med annerledes språk, mat, musikk og tradisjoner. Et besøk ved Norsk skogfinsk museum vil gi deg innblikk i den skogfinske kulturarven.

Finnskogen er også dype skoger, bølgende åser, innsjøer, bortgjemte småvann, åer og bekkedrag. I det store grenseområdet kan du legge ut på spennende vandring.

Den merkede Finnskogleden er 24 mil lang (fra Morokulien til Søre Osen) og deles som regel opp i 10-12 etapper av de som går hele i løpet av sommeren. Langs ruta er det ulike overnattingssteder og flere selvbetjente DNT-hytter. Området er også godt egnet for padling i vill og uberørt natur.

Se bilder på Flickr 

Sist oppdatert: 14.06.2016 14:39
Tekst: 
Foto: 
Topp