Hovedmeny Innhold Relatert stoff Undermeny Forsiden

Vennskapsbyer

Vennskap

Vennskapsarbeide er å bygge broer mellom land, kulturer og mennesker.

Vennskapsarbeidet skal ikke være adopsjon av mennesker i nød. Den tradisjonelle bistanden skal ikke være det primære i dette arbeidet. Vi ønsker å se kontakter vokse frem mellom yrkesgrupper, kulturgrupper, menigheter, fagforeninger, kvinnegrupper og politikere som likeverdige partnere.

Vennskapsbyene til Kongsvinger kommune er:

Arvika kommun,  Sverige

  • Arvika er en by i vestre Värmland og har sitt hovedsete i Arvika kommun. Arvika kommun er Värmlands nest største kommune befolkningsmessig og den tredje største i areal.

Skive kommune, Danmark

  • Skive kommune er en dansk kommune i Region Midtjylland med 48 349 innbyggere etter Kommunalreformen i 2007.

Ylöjärv, Finnland

  • Ylöjärvi er en by i landskapet Birkaland i Västra Finlands län. Ylöjärvi har 26 414 innbyggere (31.1.2008) och har et areal 275,31 km². Nærheten til nabokommunen Tammerfors, som er Finlands tredje største by, har gjort at Ylöjärvis innbyggerantall har hat en rask økning.
    Byen Ylöjärvi og kommunen Viljakkala ble sammenslått den 1 januar 2007

Ebel es Saqi, Libanon

  • Ebel el-Saqi er en landsby i distriktet Marjayoun i Sør-Libanon.  Byen ligger 720 moh. på en åsrygg vest for Hasbanielven. Ebel el-Saqi var hovedkvarter for den norske infanteribataljonen Norbatt fra 1978 til 1998, og fikk i denne perioden et voldsomt økonomisk oppsving med mange forretninger, restauranter, frisørsalonger og vaskerier. Etter at Norbatt trakk seg ut, har bunnen falt ut av forretningslivet, nesten alle butikkene er lagt ned.
Sist oppdatert: 02.12.2015 14:21
Foto: 
Topp