Hovedmeny Innhold Relatert stoff Undermeny Forsiden

Navigasjon og søk

Kommunen har veldig mange tjenester, men navigasjonen er tilrettelagt slik at det skal være enkelt å finne det du leter etter.

Navigasjon

For å lette navigeringen for de som bruker skjermlesere eller tekstbaserte nettlesere, har vi lagt inn noen hurtigtaster (accesskeys). Disse er:

  • H: Tjenesteområder i venstremenyen.
  • I: Hovedinnholdet til artikkelen.
  • R: Relatert stoff i høyremenyen.
  • U: Tre menyer med kommunens fokusområder nederst på siden.
  • F: Forsiden.
  • B: Skjema og selvbetjening.
  • L: Lytt til teksten.
  • T: Toppen av siden.

Toppmenyen

Når du benytter menypunktene i toppmenyen (Om Kongsvinger, Politikk, Planer, Kart, m.v), endres venstremenyen. Venstremenyen vil da være relatert til det toppmenypunktet du velger.

For eksempel: Hvis du velger Politikk i toppmenyen så får du opp en venstremeny bestående av menypunktene Ordfører, Kommunestyre, Formannskap, osv.

Venstremenyen

På forsiden, og de fleste undersider, finner du informasjon om offentlige tjenester i menyen til venstre. Navigasjonslogikken knyttet til den offentlige informasjonen er bygget med utgangspunkt i Los-strukturen.

Los er et klassifiseringssystem for informasjon om offentlige tjenester. Målet med Los er å gjøre det mulig å dele data mellom offentlige virksomheter, og å gjøre det enklere for innbyggerne å finne fram i det offentlige. Temastrukturen er delt opp i to nivåer, og dette gjenspeiles i menyen. Du vil med andre ord få opp forskjellige temaord i menyen avhengig av hvor du er på siden, og du kan bruke strukturen til å navigere deg på siden.

Du kan med andre ord også finne informasjon om andre statlige etater via kommunens hjemmeside, og trenger ikke vite om tjenesten er kommunal, fylkeskommunal eller statlig.

Les mer om Los-strukturendifi.no

Høyremenyen

I høyremenyen finner du lenker til informasjon som er relatert til det menypunktet du velger i topp- og høyremenyen. Hvis du for eksempel velger Barnehage i venstremenyen, får du opp lenker til organisasjonsenheter, artikler, skjema og annet som er relevant for barnehage.

Nyhetsstrøm (RSS)

Isteden for å oppsøke nettstedet for å se om det har skjedd noe nytt, kan du abonnere på nyhetsstrømmer som kontinuerlig oppdateres. Du kan kombinere flere nyhetsstrømmer i en RSS-leser. Dermed har du din egne personlige tilpassede nyhetsstrøm.

Er du usikker på hvordan du kan abonnere? Se vår veiledning for for bruk av RSS.

Nettstedskart

Finner du ikke det du leter etter, kan lete etter det i nettstedskartet. Nettstedskartet finner du i toppmenyen, og den inneholder en liste over alle sider.

Søk

Kommunen benytter Google tilpasset søk. Skriv inn et søkeord og trykk på "Søk" for å få opp alle sider som inneholder søkeordet. Bortsett fra reklamefeltet øverst og nederst i søkeresultatet, vises kun treff på kommunens nettside.

Har du JavaScript påslått i nettleseren, vil du også få opp mulighet for å kategorisere søkeresultatet. Klikk på kategorien for å vise resultater kun for ønsket område.

Sist oppdatert: 22.02.2016 13:06
Tekst: 
Foto: 
Topp