Hovedmeny Innhold Relatert stoff Undermeny Forsiden

PlanDialog

Nå kan du følge med på hva som skjer med reguleringsplaner i ditt nærområde 24 timer i døgnet! Klikk deg inn på kartportalen. En kort brukerveiledning finner du i teksten under.

Snarveier:  Start PlanDialog i Kongsvinger  -  Eidskog  -  Sør-Odal  -  Nord-Odal

VIDEO: Brukerveiledning PlanDialog

Aktuelle planer på høring i Kongsvinger

Det er knyttet en mengde informasjon til kartportalen, blant annet til kommuneplaner, reguleringsplaner og bebyggelsesplaner. Her følger en beskrivelse for hvordan du kan hente fram denne informasjonen. 

PlanDialog- illustrasjonsbildeEr planen du er interessert i, ute på offentlig ettersyn eller nylig kunngjort, vil du finne en artikkel om den aktuelle planen under "Kunngjøringer" på forsiden på kommunens hjemmeside. I artikkelen finnes en link som åpner PlanDialog over den aktuelle planen (se illustrasjonsbilde til venstre).

Følger du snarveien øverst på denne siden starter du PlanDialog. Kartet som kommer fram er et oversiktskart for hele kommunen. Omrissene til reguleringsplanene er symbolisert med svarte strek, mens bebyggelsesplanene har blå omriss.

PlanDialog- søkefunksjonalitetHar du startet den tradisjonelle kartløsningen (Verktøy: "Standardkart"), kan du bytte til PlanDialog  ved å velge verktøy "Arealplaner". Du får nå fram ulike søkemuligheter (se bilde til venstre). Du kan søke på plannavn, plannr, sted ved adresse eller eiendom eller zoom inn blant planomrissene som vises i kartet.

Du kan velge blant kommuneplan, reguleringsplan eller bebyggelsesplan i trestrukturen ved å slå av og på de ulike lagene.

Hvis du ikke har søkt på et plannavn eller nummer må du klikke på planomrisset i kartbildet for å få opp plandokumenter og tidslinja. Hold musepekeren i ro over kartbildet til det kommer fram en gul boks. Klikk på plannavnet i boksen.

Søkeresultatet viser plankart, alle relevante dokumenter og statuslinje. Det er mulig å sende uttalelse direkte fra kartportalen. Knappen "Send uttalelse" er tilgjengelig for alle planer som er ute på høring. Den blå tidslinja under kartbildet viser hvor langt planen har kommet i planprosessen. Tidslinja er klikkbar og dokumenter som er knyttet til den aktuelle fasen vil åpne seg i dokumenttreet til venstre. Det finnes i tillegg en snarvei til dokumenter som er ute på høring under "Plandokumenter" over dokumenttreet.

PlanDialog- send uttalelse

Alle saksdokumenter, som for eksempel planbestemmelser, saksframlegg, illustrasjoner og høringsuttalelser finnes i dokumentreet. Ved å klikke på linkene åpnes dokumentene i et eget vindu (se under). Holdes musepekeren over linken vil du få fram dokumentets tittel .

PlanDialog saksdokumenter 

Sist oppdatert: 13.04.2016 15:02
Foto: 
Topp