Hovedmeny Innhold Relatert stoff Undermeny Forsiden

Kari Steihaug - utsmykking i biblioteket

Nærbilde av glassmosaikk i biblioteket

Tilbake til bibliotekets hovedside

Kari Steihaug "Å rydde en strand"

Utsmykning "Å rydde en strand"De nærmere 4000 glassbitene er alle fragmenter av noe annet, slipt av sand og vann igjennom tiden til myke former eller bruddstykker av gjenstander vi kjenner igjen; flaskehalser, vindusglass, krystallbiter, colaflasker etc. Glassbitene er bærere av tid og historie, funnet på øyene i Indre Oslofjord, hovedsakelig på Hovedøya hvor Kari Steihaug har sitt atelier. De er samlet, sortert og montert i et gridsystem på hver sin spiker langs veggkanten/lysåpningen i Biblioteket. Installasjonen går i dialog med byggets lysforhold og arkitektur, og endres i takt med døgnet og årets skiftende lysvirkninger.

Tittelen "Å rydde en strand" peker på det konkrete i selve handlingen det er å rydde en strand for noe verdiløst og ødelagt. Det som er ryddet bort løftes fram og brukes på en ny måte. For Steihaug har
Utsmykking "Å rydde en strand"tittelen også en metaforisk betydning: som hun selv sier: "Det å gå inn i litteraturens og bøkenes verden kan også oppleves som å rydde en strand, for å finne et større sted for tanken".

Arbeidet med å borre hull i glassbitene er utført med hjelp fra to innsatte i Kongsvinger og Oslo Fengsel.

linker:
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/hedmark_og_oppland/1.6423735
Kari Steihaugs hjemmeside


 

Sist oppdatert: 05.01.2012 13:42
Tekst: Kari Steihaug
Foto: Espen Tollefsen
Topp