Hovedmeny Innhold Relatert stoff Undermeny Forsiden

Sommerleir 2016

Strandenga, Biristrand På vikingtokt På vikingtokt Besøk av rådmann Torleif Lindahl Strandenga Bueskyting Kjøkkentjenesten Godt med mat Samling for aktivitet Knytte vennskap Øksekast Vikinger?

Sommerleiren 2016 ble arrangert på Strandenga, ved Mjøsa på Biristrand i tidsrommet mandag 18. juli og tilbake fredag 22. juli.

Sommerleiren 2016 ble arrangert på Strandenga, ved Mjøsa på Biristrand i tidsrommet mandag 18. juli og tilbake fredag 22. juli.

Stedet drives av Lions Strandenga. Stedet er et stort område med strandlinje og egen brygge. Her er det våningshus med kjøkken og overnattingsplasser for ca 10 stk. De har kjøkken og grillsted hvor maten kan lages når været tilsier det. Det finnes også et eget hus med toaletter og dusjmuligheter.

 

Dette er 7 gang sommerleiren arrangeres her. En stor gruppe – 25 deltagere og 16 ledere reiste fra Kongsvinger med ulik forventning til hvordan uka ville bli.

Noen av deltagerne hadde vært med før, mens for andre så var dette første gangen, også første gang borte fra foreldre som kanskje kunne være litt spesielt. For å sitere en av deltagerne på spørsmålet om de savnet noen – «Jeg savner mamma»

Hele uken var det lagt opp til mange ulike aktiviteter som fiske, båtvett, matlaging ute, vandring i naturen, bading og andre friluftsaktiviteter. De var også en tur til Hunderfossen, noe som de satte pris på.

Mandag, besto det mest av dagen i å finne seg til rette, sette opp lavvoer, fordele sengeplasser, bli kjent med stedet, bli kjent med de andre deltakerne og bare slappe av å kose seg i de fine omgivelsene.

En av dagene fikk de besøk av foreningen Mjøsen Lange som er en stiftelse som har som formål å videreutvikle og drive markedsføring for norsk kulturtradisjoner slik som vikinger og vikingskip. De drifter og vedlikeholder trebåter av vikingtype.
Vikingskipet har hjemmehavn på Lillehammer og eies av en stiftelse. Det brukes til å utvikle lokale kulturtradisjoner og brukes på festivaler og arrangementer til å formidle kunnskap om klinkbygde trebåter og seiling med råseil.

Deltakerne fikk være med å ro vikingskipet, noe som ikke var det enkleste. Etterpå var det øksekastkasting, skyting med pil og bue og prøve seg på å lage knuter.

Rådmann i Kongsvinger kommune Torleif Lindahl var også på besøk en av dagene. Han var veldig imponert over arrangementet og at det så ut til at både deltakere og ledere koste seg  på Strandenga.

Vi håper og tror at uka har vært bra for deltakerne og at de har fått mange fine minner for lang tid fremover og at de har fått mange gode venner.

Sommerleiren er et samarbeidsprosjekt mellom Lions og Kongsvinger kommune med støtte fra Barne-,ungdoms- og familiedirektoratet, Ø.M. Fjeld AS og KIWI.

Kongsvinger kommune setter stor pris på at vi får låne Strandenga av Lions og den gode servicen de bidra med hele uka. Barn og ungdom satt stor pris på at Lions sponset grillmat den siste kvelden. Et flott avslutning på en vellykket uke.

 

Vi kan kanskje si – vi ses til neste år!

Sist oppdatert: 24.07.2016 22:25
Tekst: 
Foto: 
Topp