Hovedmeny Innhold Relatert stoff Undermeny Forsiden

Kongsvinger tildelt Statens bymiljøpris 2009

Kongsvinger kommune tildeles den prestisjetunge Statens bymiljøpris for 2009 fordi vi har gjort sammenhengen mellom fortidens kulturminner og nåtidens byutvikling til et sentralt element i å styrke Kongsvinger som by og regionsenter. 

En uavhengig jury utførte en kritisk befaring i Kongsvinger tidligere i år, og ble tydelig imponerte over det de så.

Kongsvinger får prisen som den åttende i rekken og kan dermed vise til utvikling som hedres på lik linje med snuoperasjonen i Drammen  i 2003.

 - Kongsvinger har gjort sammenhengen mellom fortidens kulturminner og nåtidens byutvikling til et sentralt element i arbeidet med å styrke Kongsvinger som by og regionsenter, uttaler juryen.

Videre fremheves det at bymiljøet blir anvendt som et strategisk verktøy i den overordnede utviklingen av kommunen og regionen.

Selveste Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim kommer trolig til Kongsvinger for å overrekke Bymiljøprisen 4.september.

Solheim gratulerte Kongsvinger med prisen og bemerket at:
 ”utviklingen byen kan vise til er flott”

Ordfører Arve Bones var svært fornøyd da den gledelige nyheten ble gjort kjent.
 - Vi har jobbet hardt og lenge med utviklingen av Kongsvinger. Da er det selvsagt svært gledelig at det blir lagt merke til.  Utmerkelsen betyr at det vi har gjennomført og at kursen vi har lagt blir oppfattet av også andre som riktig,, fortalte han.

Videre bemerket ordføreren at det som kanskje gleder han mest er at juryen har pekt på den strategiske jobbingen med utvikling av byen og innbyggerrekruttering.

Kongsvinger har som et ledd i sin strategi ansatt Dag Arnesen, kjent KIL profil, som innbyggerrekrutterer. Les hans umiddelbare reaksjon på nyheten her.

Her kan du lese mer om juryens begrunnelse.

Sist oppdatert: 31.08.2009 12:53
Tekst: 
Foto: 
Topp