Hovedmeny Innhold Relatert stoff Undermeny Forsiden

Lia barnehage (privat/foreldreeiet)

Ligger på magen og
Kontaktinformasjon
NavnTelefonnummer
Enhetsleder Hilde Vrangsagen 62 81 14 20
Sentralbord/Ekspedisjon 62 81 14 20
Besøksadresse: Bæreiavegen 116
2208 Kongsvinger
Åpningstid

kl. 06:45 - 17:00
Åpent i alle ferier, kun stengt
helligdager og planleggingsdager

E-post post@liabarnehage.no


Lia, en eventyrlig barnehage!

Beliggenhet

Lia barnehage ligger i naturskjønne omgivelser øverst i Lia ca. 5 min. med bil fra sentrum. Følg Glommengata og ta til venstre opp Bæreiavegen.

Velkommen til en eventyrlig barnehage !

Lia barnehage er en eventyrbarnehage. Gjennom bruk av eventyr får barna stimulert språk, fantasi, naturopplevelser, følelser og motorikk. Eventyr er en fin inngangsportal til vår kultur. Vi har fellessamling hver fredag hvor vi sammen med barna dramatiserer eventyr på mange ulike måter.

Natur og uteliv

Vi er ute hver dag og legger stor vekt på uteaktiviteter. Daglig bruker vi skogen og naturområdene rundt barnehagen. Vi har også et flott uteområde som nå er helt "nyoppusset" med nye lekehus og apparater, fotballbane, akebakke og mye mer.

Det siste året i barnehagen er barna på avdelingen Tyrihans. Vi har egen lavvo utenfor barnehagen, og gjennom fysisk aktivitet og mange nye erfaringer forbereder vi barna til skolestart.

Mat i barnehagen

Barna får tre måltider i løpet av dagen, hver dag har vi varm lunsj. Lia barnehage har egen kokk som tilbereder sunn og næringsrik mat. Ettermiddagsmaten er økologisk. Foreldrene betaler per i dag kroner 300,- per måned i matpenger.

Driftsform

Lia barnehage er en privet barnehage, eiet og drevet av foreldrene gjennom et andelslag.

Foreldreeiet

Når foreldrene eier barnehagen er det lett å få innflytelse, og lett å samarbeide.

Vi bruker aktivt IKT for å kunne informere foreldrene best mulig, gjennom blogg, hjemmesider, mail og sms. Vi har egen side på Facebook.

Storskjermer på hver avdeling viser bilder hvor foreldrene kan se hva barna har gjort i barnehagen i løpet av dagen.

Kvalitet

Kvalitet sikres blant annet gjennom god kompetanse hos personalet. I Lia har vi i dag 12 førskolelærere, mange med tilleggskompetanse, vi har fagarbeidere med bred erfaring og ulike typer utdanning.

Vi ønsker bredde på kompetanse og mangfold blant våre ansatte. Vi har fem menn ansatt, og flere med ulik kulturbakgrunn.

Uteområde

Barnehagen befinner seg i naturskjønne omgivelse i "Lia". Vi har eget leirsted ved Bjønnmyra som vi ofte besøker. Vi har som mål at ungene skal bli glad i naturen og lære å ta vare på den.

Her finner du Lia barnehage sin egen hjemmeside.

Sist oppdatert: 25.08.2014 12:48
Tekst: Hilde Vrangsagen
Foto: 
Topp