Hovedmeny Innhold Relatert stoff Undermeny Forsiden

Hva er det gode liv?

Er det gode liv å bo et steinkast unna en lang rekke cafeer med internasjonale navn og utallige kaffedrikker? Eller er det å bli gjenkjent på nærbutikken med et vennlig smil i en by hvor naboskap fremdeles betyr noe?

Småby med alt

Kongsvinger har litt av det første, men svært mye av det andre. Som moderne småby kan vi tilby det meste; cafeer, bredt kulturtibud, nærhet, tid og rom!

Bo godt – bo rimelig

En trendy 1-roms i Tigerstaden kan koste like mye som en Villa i Kongsvinger.
Valget av bosted er for svært mange et verdivalg. For mange unge voksne kan boligdrømmen virke langt unna, men det trenger ikke være slik. Kongsvinger har drømmeboliger til salgs, og tomter for de som vil bygge sin drøm fra bunnen av.

Tomt får du på dagen, og boligprisene kan du leve med.

Sentrumsutvikling

Omgivelsene betyr mye for mange. Vi trives i vårt eget selskap, men vi vil gjerne kunne velge å være med andre. Kongsvinger satser på sentrumsutvikling. Vi vil skape et sentrum for mennesker, ikke for kjøretøy.

«Urban Village» er målet. Kort fortalt er det menneskene som skaper livet i denne modellen. Og byen er tilrettelagt for livet mennesker skaper.
God offentlig kommunikasjon, tilrettelegging for fotgjengere og åpne offentlige byrom hvor innbyggerne er aktive og deltagende, skal kjennetegne fremtidens Kongsvinger.

Vi er på god vei.

I 2009 vant Kongsvinger «Bymiljøprisen». Det er en utmerkelse som henger svært høyt og som premierer det som bare er starten på en rivende sentrumsutvikling som vil skape en østlandsperle.

Sist oppdatert: 26.02.2015 09:38
Tekst: 
Foto: 
Topp