Om Blinken

Blinken er ett arbeid- og aktivitetssenter for voksne utviklingshemmede i Kongsvinger kommune. Vi tilbyr ulike gruppevirksomheter alle hverdager kl. 09.00-14.00.

Vi tilbyr en arena for mestring, inkludering, fellesskap og hverdagsglede.

Vi sier at det utføres en Liten Bit Magi hver dag på Blinken. Vi finner muligheter der andre ser begrensninger, og vi finner mestring der andre ser problemstillinger.
Der andre ser umuligheter ser vi arbeidsevne, potensiale og mulighet til å gjøre det samme som alle andre med bare en liten bit støtte. Dette er det vi kaller En Liten Bit Magi.

Folka syntes dette om Blinken:

«Det er alright å ha noe å jobbe med» Jane

«Jeg liker å jobbe» Terje

«Det er bra å jobb her» Marie

«Det er godt å treffe andre» Robin

«Jeg liker å lese avisa» Odd Bjørn

«Jeg liker å prate med folk og gjøre nye ting» Hege

En dag på Blinken

09.00: Blinken åpner og vi starter med en kaffepause
09.15-10.15: Arbeidsøkt # 1
10.15-10.30: Kaffepause
10.30-11.30: Arbeidsøkt # 2
11.30-12.00: Lunsjpause
12.00-13.30: Arbeidsøkt # 3
13.30-14.00: Stoltrim
14.00: Arbeidsdagen er slutt

En kaffepause er mer enn bare en kopp kaffe hos oss. På en kaffepause bruker vi tiden på å lytte. Vi får mulighet til å prate med alle om det hverdagslige som ikke er arbeidsrelatert. På dette settet kan vi hjelpe våre kollegaer i boligene, samt veilede i gode hverdagsvalg.

Stoltrim

30 minutter hver dag dedikerer vi til fysisk bevegelse og strekking. Trimmen er tilrettelagt slik at alle skal ha muligheten til å delta. Flere av oss har egne treningsprogram og får bistand fra personalet i sin egen bolig til å gjennomføre sin treningsøkt. For oss er fusisk aktivitet et veldig viktig fokusområde.

Årlige tradisjoner

 • Julebord – arrangeres siste arbeidsuken før vi tar juleferie.
 • Sommerfest – arrangeres en varm og solfylt sommer dag før vi holder sommerstengt.
 • Julemarked – arrangeres fredagen før første søndag i advent.

På sommeren kan vi finne på å pakke sammen hele Blinken og ta med oss arbeidsdagen til en badeplass eller arrangere en form for utflukt. For eksempel i 2019 var på en gård på Austmarka som driver stort med sau. Der fikk vi treffe sauene, maten dem og klappe, videre på gårde fikk vi hilse på hester og valper. Lunsjen ble grillet i den koselige hagen på gården.

Våre grupper

Blinken strikk

Her produserer vi masse ulike produkter innen strikk, og tester ut alt som kan lages med nål, tråd, heklepinner, strikkemaskiner og strikkepinner. Alt er hjemmelaget og varer vi produserer er gjennomført med en god del selvstendig arbeid og noe veiledning fra personale.

Vi lager produkter til store og små, og alt fra Blinken barnekolleksjons babytepper i ulike farger, til poncho for voksne i 2 ulike størrelser og en mengde ulike farger. Andre produkter vi strikker:

 • Sitteunderlag
 • Pannebånd
 • Skjerf
 • Flaskenisser
 • Pulsvarmere
 • Luer
 • Votter
 • Laddiser (våre magiske ullsokker)

Våre varer er laget med kvalitetsgarn som alpakkaull o.l, enten på strikkemaskin eller håndstrikket,

Aktivitetsstua

Her samles vi rundt langbordet og starter dagen sammen. Gjennomgang av Glåmdalen og dialog rundt lokale aktualiteter. Vi produserer også vår storsuksess Ildkuler som er en del av Blinken Gjenbruk. Vi gjenbruker aviser om til markedets beste opptenningsbriketter. Fellesskap og tilhørighet er viktig for denne gruppen.

Håndverkeren

Her produserer vi ulike produkter til vår kolleksjon som heter Blinken Gjenbruk samt Blinken Barnekolleksjon.
Blinken gjenbruk er produkter som er gitt nytt liv og formål utfra hverdagslige produkter. F.eks. lager vi våre populære gavebokser til ildkuler utfra tidligere fersken og potet-hermetikk hentet på Langelandshjemmet.

Service og tjenester

Vi tar på oss ulike arbeidsoppdrag for enheten/kommunen. Dette kan være intern postkjøring, handling av personalfrukt, kjøring av søppel eller vårt samarbeid med Hjelpemiddellageret.

Vaskeri

Vi tar imot duker, sengeklær, dunjakker m.m. for vask og rulling på vårt lille vaskeri. Ring for å avtale levering/henting. Begrenset tilgjengelighet.

Blinken Ved

I en gammel låve bak Hov bofellesskap har vi vår vedproduksjon. Her jobber vi 3 dager per uke med å kappe ved til våre vedsekker. Vi kjører vedsekkene hjem til kunde mot betaling.

80 kr/sekk
60 liter med bjørkeved
Levering: 4.5kr/km tur/retur utenfor bykjernen.

Levering: Vi kjører vedsekker hjem til kunde mot betaling. Gratis innenfor Kongsvinger bykjerne. Vi bærer ikke vedsekker over strekninger på ca 100 meter, og ikke opp etasjer. Må vi gå igjennom kundes bolig for å komme til oppbevaringsplass er dette på kundens eget ansvar. Kunde kan også avtale henting av vedsekker.

Turdag + Gutta på tur

2 dager i uken reiser vi ut av Blinken med mål om å oppleve friluftsliv i fellesskap. Vi tenner bål, spiser ute og tar oss en gåtur tilpasset gruppens funksjonsnivå.

Mini-Blinken

Lavterskel-tilbud 1 dag per uke som holder til i fellesstua i en bolig. Dette er ett treffpunkt hvor vi fokuserer på fellesskapet. Man leser avisa, ser nyheter, strikker fargelegger og tegner, eller andre hygge-aktiviteter tilpasset gruppen og hver enkelt.

Hver fredag feirer vi arbeidsuken med Bingo i kantina. Masse ulike premier til vinnerne. Servering av drikke og kakebit.