Seniorsenteret

Åpningstider:

Seniorsenteret i Kongsvinger er åpent for alle og har følgende åpningstider:

  • onsdager og torsdager fra kl 10:00-14:00

Kontaktinformasjon til seniorsenteret:

Hvor ligger seniorsenteret?

Følg oss på Facebook for jevnlig oppdateringer:

  • "Søk opp Seniorsenteret i Kongsvinger kommune"

Besøks- og måltidsvenn - 99 02 48 17

Kongsvinger kommune samarbeider med frivilligheten slik at de som ønsker å få en besøksvenn hjem til seg for å spise middag (og kanskje også lage maten i fellesskap) skal få muligheten til dette!

Pandemien har gjort at mange av oss har hatt få eller ingen muligheter til å være sosiale eller dele et måltid sammen med andre. Det å lage mat sammen er for de fleste en hyggelig aktivitet. Nå kan du få muligheten til dette gjennom tiltaket «Måltidsvenn».

Dersom du har mulighet, kan du gjerne benytte kommunens digitale verktøy NyBy (søk opp på mobiltelefon eller nettbrett) for mer informasjon eller for å be hjem en måltidsvenn til deg. Du kan også ta kontakt med kommunens Frivilligkoordinator Aud Ingrid Olstad så hjelper hun deg med å få din egen måltidsvenn.
Telefon: 99 02 48 17
E-post:  
Aud.Ingrid.Olstad@kongsvinger.kommune.no 

Du kan i tillegg spørre kommunens hjemmebaserte tjenester om bistand!

Dette er et gratis og uforpliktende tilbud; måltidsvennen handler inn råvarer til middagen, og dere avtaler hva dere ønsker å spise sammen. Dere avtaler også selv dag og tid, og utgangspunktet er altså at dere møtes hjemme hos deg.

De frivillige som deltar som måltidsvenner er engasjerte mennesker som følges tett av frivilligkoordinator og kommunens helse- og mestringstjeneste: dette for at du skal være sikker på at du trygt kan invitere vedkommende hjem til deg! Alle smittevernhensyn blir godt ivaretatt.


Frisklivssentralen - 95 08 92 74

Vi tilbyr lavterskeltilbud (uten vedtak) og har blant annet gruppetrening, gågrupper, kostholdsveiledning og hjelp til kroniske søvnvansker.

Følg oss på Facebook, send oss en epost: frisklivssentralen@kongsvinger.kommune.no eller ring oss på tlf: 950 89 274.


Frivillighet i Kongsvinger og NyBy

Visste du at det finnes mange ulike tilbud for deg som er hjemmeboende som ikke krever vedtak eller at du har spesielle helserelaterte utfordringer?

Disse tilbudene driftes av de flotte frivillige vi har i kommunen, og du kan legge inn en forespørsel dersom du ønsker:

  • Måltidsvenn (kan komme hjem til deg og lage middag og spise sammen med deg, eventuelt spise ute sammen med deg)
  • Ringevenn (fast eller sporadisk avtale om at en frivillig ringer deg for en hyggelig samtale når du måtte ønske)
  • Praktisk bistand (hjelp/bistand til enklere ting du trenger hjelp til i hverdagen –enkelte av disse tjenestene må du kanskje betale den frivillige for, andre er helt gratis)
  • Følgetjeneste (en frivillig som følger deg til lege/apotek/butikk/frisør eller andre avtaler)
  • Turfølge (til fots eller i bil)

For å legge inn en forespørsel om en frivillig til noen av disse tjenestene, kan du ta kontakt med:

Frivilligsentralen og frivilligkoordinator i Kongsvinger
Telefon: 99 02 48 17
Epost: 
Aud.Ingrid.Olstad@kongsvinger.kommune.no.

Hun kan også hjelpe deg å legge forespørselen inn i NyBy for deg!

NyBy:

Kongsvinger kommune har tatt i bruk verktøyet NyBy; en digital plattform som bidrar til at vi kan få inn flere hender til de som trenger det gjennom å koble mennesker sammen!

Våre ansatte i helsetjenestene kan dele oppgaver som brukere og innbyggere har direkte med frivillige og organisasjoner, slik at flere kan få oppfylt ønsker og behov. Alt dette gjøres innen trygge rammer, og de frivillige må igjennom en kvalifisering slik at du som bruker tjenesten skal være trygg på at dette er sikkert og hyggelig! Du som innbygger kan også selv legge inn en forespørsel, -og du kan melde deg som frivillig dersom du føler du har ressurser til å bidra litt for andre!

NyBY-appen

Gå inn på smarttelefonen eller nettbrettet ditt og last ned NyBy-appen: den er enkel i bruk. Dersom du ikke har smarttelefon/nettbrett eller er litt usikker på hvordan du skal bruke tjenesten, vil du få god hjelp til å legge ut forespørselen din fra Frivilligkoordinator.