Åpningstider

 • Mandag - Fredag: -
 • Lørdag: -
 • Søndag: Stengt hele dagen.
Ubemannet åpningstid/Meråpent: Alle dager 06:00 - 22:00. Dette krever egen avtale med biblioteket, som du signerer i skranken på biblioteket i bemannet åpningstid. Du må være 18 år eller eldre.

Kart

Kongsvinger bibliotek
Rådhusplassen
Kongsvinger
Norge

Kongsvinger bibliotek

Velkommen til oss! På denne sida finner du informasjon om lån og digitale bibliotekstjenester. Her kan du også høre vår podcast.

Kongsvinger bibliotek

Søk etter bøker, filmer og annet

Lurer du på noe? Vi svarer på spørsmål via facebook, e-post eller telefon i bemannet åpningstid.

Trykk her for å logge direkte inn på Min side, der du kan søke blant alle bøkene våre, bestille og forlenge, og håndtere dine lån hjemmefra. 

Logo for frøbibliotekKongsvinger Frøbibliotek

Vi er glade for å kunne ønske folk velkommen til å bruke det nye frøbiblioteket vårt. Med dette tilbudet er målet at folk skal få kunnskap om hvordan man høster frø og tar vare på frø fra år til år. Vi håper også å inspirere til at flere dyrker, ved å tilby gratis lån av ti ulike bievennlige blomster og grønnsakssorter. Alle kan så et frø, du trenger verken ha stor hage eller kunnskap om planter for å prøve deg. Ønsker du å lære mer har vi en fyldig samling med hagebøker du kan låne her på biblioteket.

Slik fungerer det:

LÅN

 • Velg dine favoritter i kartoteket.
 • Maks fem frøposer per husstand / kun én pose av hver frøsort.
 • Registrer dine lån på våren og innleveringer av frø på høsten - i frøbibliotekets lånebok.

FRØKONVOLUTTER

INNLEVERING

 • Alle frø som leveres inn må være rene og uten rusk.
 • Vi tar kun imot samme frøtype som vi leverer ut.
 • Velg passende mengde frø i posene.

Hvordan låne?

Du må ha lånekort for å bruke biblioteket, og du bruker lånenummer for å logge inn på nett-tjenestene våre. Lånekort får du av oss, og lånenummeret er det du finner under strekkoden bak på kortet. 

Du kan enkelt låne og levere bøker selv på selvbetjeningsautomatene rett innenfor døra på biblioteket. Husk lånekort, eller bruk Bibliofil-appen.

Min side - selvbetjent lån på nett

Bruk Min side for all håndtering av lån hjemmefra. Her kan du søke i bibliotekets medier, registrere deg som ny låner, få oversikt over lån og se hvordan du kan kontakte oss. Låner du herfra, plasserer vi dette på hylla rett ved inngangen til biblioteket. Du får en SMS eller e-post når alt er klart, og registrerer lån på vanlig vis når du henter.

Lån på nett   

Du kan fjernlåne bøker fra andre folkebiblioteker i Norge, og få de sendt til det biblioteket du velger selv. Bruk nett-tjenesten bibsok.no for å søke etter, og bestille, bøker på andre bibliotek. For å benytte deg av denne muligheten trenger du nasjonalt lånekort. 

Bestill fjernlån

Låne via app

Du kan også håndtere lån med appen Bibliofil. Denne finner du der du laster ned apper, og du logger inn med lånenummer. Appen gjør det mulig å bruke mobilen som lånekort. Velg Mitt lånekort i menyen og bruk strekkoden som dukker opp for å registrere lån og annet. Appen Bibliofil kan du bruke til alle bibliotekets tjenester - bortsett fra å hente og levere fysiske bøker.

Lån E- og lydbøker via app

E-bøker og lydbøker kan lånes via en app kalt BookBites, som kan lastes ned i App Store eller Google Play Her logger du inn med lånenummer under strekkoden på lånekortet ditt, og søker opp e-boka du ønsker deg.

Låne lenger?

Du får beskjed via SMS eller e-post når lånet ditt er i ferd med å gå ut. Lånet kan fornyes, hvis ingen har bestilt det du har lånt. Forleng via Min side, via Bibliofil-appen eller ta kontakt med oss i skranken.

Har du fått purregebyr, betaler du dette i skranken hos oss eller med Vipps (velg Kjøp og betal og bruk nr. 77810).

Les vårt lånereglement

Barn og læring i biblioteket

Bruk gjerne våre studieplasser og lukkede leserom. Vi har PC’r, og du kan komme for å skrive ut, eller ta kopier mot en mindre avgift. Vi tar kontant, kort og Vipps. 

Tilbud spesielt for barn og unge

På biblioteket kan du lese og låne bøker, blader, tegneserier, lydbøker og filmer. Liker du å spille brettspill, kan du for eksempel spille Sjakk, Ludo og Bezzerwizzer.

Skaperverksted

I bibliotekets Skaperverksted er det  mye spennende å utforske for deg som er nysgjerrig på koding, roboter og ny teknologi. Vi har 3D-printer, Micro:bit, Sphero, Blue-bot, Edison-roboter, Makey Makey, Raspberry Pi, 3D-penner, Strawbees og Fischer tip. Du må delta på våre teknologiske arrangementer for å prøve dette - vi legger ut informasjon om arrangementer fortløpende på Facebook.

Bibliotekets arrangementer

Kodekurs for barn

Kongsvinger bibliotek tilbyr jevnlig ulike kurs i programmering for barn. Få oversikt over alle våre arrangementer på Facebook. Her legger vi ut alle åpne kurs. Vi holder også kurs for barnehager og skoleklasser i kommunen. 

Tilpasset lesing for barn

Leter du etter en bok som passer ditt barn? Vi har utviklet en såkalt SOL-pyramide (Systematisk Observant Lesing) i samarbeid med skolene i Kongsvinger. Læreren finner elevens tilpassede leseferdighet, som kombineres med barnets klassetrinn. Dette gir elevens plass i pyramiden, et godt utgangspunkt for å finne bøker tilpasset barnet der de er. Du finner flere forslag ved å velge elevens nivå i pyramiden

Sentrum videregående skole

Vi er skolebibliotek for Sentrum videregående skole med to skolebibliotekarer blant våre ansatte. Dette betyr at vi har noe mer litteratur tilpasset denne gruppen, og at elevene bruker lokalene våre til studier. 

Bibliotekets podcast

Litt prat er navnet på bibliotekets podcast, som vi lager i samarbeid med Åsnes folkebibliotek. Her prater vi om bøker og annet som dukker opp i bibliotekets daglige drift, og vi slipper ny episode annenhver onsdag. Søk opp Litt prat på iTunes eller Spotify, hør i spilleren under eller klikk på linken for å høre alle episodene.

Opplevelser og møter

Kom til biblioteket for å lære mer og treffe andre. Vi arrangerer jevnlig alt fra bokmøter til kurs og andre møteplasser for lek og læring. Få en oversikt over det som skjer framover på Facebook. Det vil framgå av hvert arrangement hvordan du melder deg på, hvis dette er nødvendig. 

Faste arrangementer

I tillegg har vi en del faste arrangementer. På disse er det bare å møte opp – velkommen! 

 • Vår lesesirkel møtes én tirsdag i måneden, fra klokken 18:00.
 • Skriveglede 1212 arrangerer skrivestue siste onsdagen hver måned, fra klokken 18:00. 
 • Terninglauget inviterer til Spill og chill lørdager i partallsuker, fra klokken 11:00 til 14:30.

Finn arrangement på Facebook

Lokalhistorie, slektsforskning og flyfoto

På biblioteket finner du en lokalhistorisk samling av bøker, tidsskrifter, mikrofilmer og annet. Du kan også søke etter flyfoto fra 50- og 60-tallet i Widerøesamlingen. Se mer om dette her. 

Utleie av lokaler

Biblioteket har rom som egner seg for undervisning og foredrag. Ønsker du servering i tilknytning til leie, ordner du dette og opprydding selv.

Leie av studierom

Vi har et større studierom, kalt Studierom 2. Her er det 28 sitteplasser med projector, lerret, whiteboard, høyttalere, mikrofon og teleslynge. Rommet er godt egnet for presentasjoner og undervisning. Studierom 2 leies ut til både privatpersoner og institusjoner og pris er kr. 410,-.

Leie av hele biblioteklokalet

Du kan leie hele biblioteklokalet utenom åpningstid. Det vil si: 

 • Etter kl. 18:00 mandag til fredag. Dette koster kr. 1550,-
 • Etter kl. 15:00 lørdager. Pris for dette er også kr. 1550,-
 • Hele dagen på søndager. Dette koster kr. 2100,-

Vil du leie over lengre, sammenhengende perioder, kan vi avtale en egen leiepris. Ring 62 87 40 70, send send e-post, eller kom innom for å avtale. 

Kontaktinformasjon og åpningstider

Bemannet åpningstid er:

 • Mandag - Fredag: 11:00 - 18:00
 • Lørdag: 11:00 - 15:00
 • Søndag: Stengt.

Ubemannet åpningstid/Meråpent: 

 • Alle dager 06:00 - 22:00. Dette krever egen avtale med biblioteket, som du signerer i skranken på biblioteket i bemannet åpningstid. Du må være 18 år eller eldre. 

Kontakt oss

Ring 62 87 40 70, eller send e-post til post@kongsvingerbibliotek.no. Du kan også sende melding til oss på Facebook - vi svarer i åpningstiden.

Ofte stilte spørsmål

Snakk med oss

SERVICETORGET
Telefon: 62 87 40 00
Man, tir, tor, fre kl. 08:00 - 15:30
Ons kl 09:00 - 15:30
E-post til servicetorget

Døgnåpne vakttjenester

Tenk på følgende før du sender brev/ e-post til kommunen

Personvernerklæring

Skriv til oss

KONGSVINGER KOMMUNE
Postboks 900
2226 Kongsvinger
E-post til kommunens postmottak

Org.nummer: 944 117 784
Bankkontonummer: 1822 83 85200
Kommunenummer: 3401

 

Besøk oss

SERVICETORGET
Rådhusplassen 3
2212 KONGSVINGER