Kulturprisen 2023 går til Kongsvinger demenskor.

Kongsvinger Demenskor ble opprettet i begynnelsen av 2023 og har på kort tid blitt etablert som et viktig kulturtilbud for en sårbar gruppe. I september fylte de Rådhus-Teatret under sin konsert ifm Alzheimerdagen. De har holdt konsert i Vinger kirke, og den 6. des. kan de oppleves i Milepelen i Nord-Odal. Monica Walter og Håkon Hauer er korets musikalske ledere. Prisen tas imot av initiativtaker Heidi K. Årbogen.

 

Barnas og ungdommens kulturpris 2023 går til Christina Lyle og Natteravnene.

Christian Lyle er leder av Natteravnene i Kongsvinger. Lyle og Nattravnene har gjort seg synlige i bybildet og sørger for å være til stede for barn og ungdom når de ferdes ute på kvelden og nattestid. De er til stede under arrangement og ulike aktiviteter i byen og bidrar til å gjøre lokalmiljøet tryggere for de unge.

Frivillighetsprisen 2023 går til Anders Hauger.

Anders Hauger får prisen for sin innsats for barn og unge. Han gjør en stor frivillig innsats i Kongsvinger basketballklubb der han sørger for at mange unge inkluderes i treningene og får en meningsfull fritidsaktivitet. Hauger har også i mange år vært en sentral drivkraft i Brandval/Kongsvinger orienteringsklubb.

Prisene ble delt ut i Rådhus-Teatret lørdag 2. desember under 100 års markeringen til Røde Kors.