Hva er Frisklivssentralen Kongsvinger?

Frisklivssentralen Kongsvinger er en lavterskel, gratis kommunal helsetjeneste. Vi er et tverrfaglig team som prøver å legge best mulig til rette for at våre deltager skal kunne legge om og komme i gang med gode levevaner til tross for ulike utfordringer.
Vi tilbyr faste aktivitets- og treningsgrupper, turgrupper, kostholdskurs, individuelle samtaler om kosthold, og samtaler om mestring og endring. Vi har også et samarbeid med Diabetesforbundet Kongsvinger og Eidskog, samt diabetesteamet på Sykehuset. Vi tilbyr jevnlig kurs i Bra Mat, røykeslutt, søvnbehandling og mestring av KOLS. Kursene starter opp når det er nok deltagere.

Inntakssamtale

Alle nye deltagere inviteres til en inntakssamtale med en av våre ansatte etter at de har tatt kontakt. Her vil du få en innføring i hva frisklivssentralen har å tilby og om dette er noe som passer for deg. Du vil få utdelt en timeplan og bli registrert. I denne samtalen vil det gjerne være naturlig å snakke om hvilke utfordringer en har med å endre levevaner, men dette bestemmer du helt selv. Vi kan også avtale noen oppfølgingssamtaler for å hjelpe med motivasjonen til å komme i gang, det å endre vaner er vanskelig! Inntakssamtalen er gratis og ikke forpliktende.

Kursoversikt

Frisklivssentralen tilbyr følgende kurs:

 • Frisklivstrening
 • Turgrupper
 • Kostholdskurset Bra Mat
 • Individuell kostholdsveiledning
 • Behandling av kroniske søvnvansker
 • Røykesluttkurs

Frisklivstrening

Frisklivstrening er gruppetrening som foregår i gymsal eller ute i naturen. Treningene er gratis og passer for deg som syns det er utfordrende å komme i gang alene.
Treningene ledes av helsepersonell og baserer seg på Helsedirektoratets anbefalte treningsmetoder, med innslag av både styrke og kondisjonstrening.
Målet med treningene er å skape gode aktivitetsopplevelser gjennom bevegelsesglede og samhold. For å ha nytte av treningen bør du kunne gå uten bevegelseshjelpemidler.
Tilbudet foregår på dagtid hele året, unntatt helligdager og i skolens ferier.

Kostholdskurset - Bra Mat for bedre helse

Bra Mat for bedre helse er et inspirasjonskurs for å få til varig forbedring av kostholdet. Mottoet er "små skritt, store forbedringer". Det er basert på nasjonale kostråd.

Kursets mål:

 • Å øke bevisstheten din om matvaner og matvarevalg
 • Øke motivasjonen din til å endre vaner
 • Gi praktiske råd til hverdagen
 • Øke forståelsen av hva mat inneholder
 • Gi rom for å utveksle erfaringer med andre i samme situasjon
 • Kurset inneholder også praktisk matlaging.

Kurset starter opp når det er nok interesserte

Røykesluttkurset 

Ta kontakt med frisklivssentralen Kongsvinger for mer informasjon. Kontaktinformasjon under.

Hvordan kan jeg melde meg på kurs og tilbud?

Det er bare å ta kontakt om du ønsker å melde deg på eller har spørsmål.
Epost: frisklivssentralen@kongsvinger.kommune.no
Tlf: 95 08 92 74 (hverdager  08.00 - 10.00 og 14.00 - 15:30). Sms er OK. Får du ikke kontakt med oss på telefon, er det fint om du sender en henvendelse på epost. 
Facebook: Frisklivssentralen Kongsvinger
OBS: Ikke del sensitive opplysninger på e-post eller facebook.

Hvor finner du Frisklivssentralen?

Vi holder til i Tajevegen 2, et gult hus på høyre side når man kommer inn på parkeringsplassen foran Holt Sykehjem.

Følg Frisklivssentralen på Facebook

Vi oppdaterer Facebooksiden vår fortløpende med info om turer, kurs og eventuelle endringer i timeplanen. Søk på «Frisklivssentralen Kongsvinger».