Beliggenhet

Brandval barnehage holder til ved idrettsplassen i bygdas hjerte, kun 15 minutters kjøring fra Kongsvinger by. Vi er så heldige å ha jord- og skogbruksområder som nærmeste nabo, og fotballbaner rett utenfor døra. Vi har gode ski- og sykkelmuligheter, og kort avstand til lavvo og skolen.

Størrelse

Brandval barnehage har to utvidede avdelinger, som tilsvarer tre ordinære avdelinger:
Bygg (0-3år) – 12 plasser
Havre (3-6 år) – 23 plasser

Måltider i barnehagen

Brandval barnehage tilbyr et sunt og variert måltid tre ganger om dagen. Minst en gang i uka har vi varm mat, hvor barna selv er med på å tilberede maten. Det er ikke nødvendig å ha med matpakke. 

Hvile i barnehagen

Vi legger til rette for at barna får tilstrekkelig med hvile i løpet av dagen. De barna som sover i barnehagen, sover i et egnet rom ute i sine egne vogner. I tillegg til at det er installert babycall, har vi faste sovevakter.

Aktiviteter i barnehagen

  • Brandval barnehage bruker nærområdet aktivt i hverdagen, og er mye ute.
  • Barnehagen er så heldig å ha jord- og skogbruksområder som nærmeste nabo, og vi har gangavstand til lavvo, og ikke minst har vi et rikt og variert turterreng, og idrettsanlegg rett utenfor gjerdet.
  • Barnehagen har svømmeopplæring til skolestartere.
  • Vi har perfekte ski- og sykkelmuligheter, og vi bruker gymsalen på skolen.
  • Vi har varierte inne-aktiviteter som forming, tegning, lesing, spill, puslespill, konstruksjons- og bygge leker, kjøkkenkrok, dukker, biler og mye mer.
  • Vi har ulike temauker sammen med skolen, og egne lesegrupper fra skolen som leser for barna. 

Verdier og satsingsområder

  • «Lekende læring i en hverdag fylt av omsorg, trygghet og glede»

Vi har fokus på å skape og opprettholde de gode og unike relasjonene til hvert enkelt barn, barna seg imellom, og også mellom oss voksne og foreldrene. 
Vi ser også viktigheten av barns språktilegnelse, og bruker språket bevisst i alle situasjoner.  

Vil du vite mer om barnehagen?